Studenții clujeni, ajutați de trei câini de terapie să nu mai fie stresați în sesiune

Studenții clujeni, ajutați de trei câini de terapie să nu mai fie stresați în sesiune
Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenții a două universități din Cluj-Napoca să nu mai fie stresați în perioada sesiunilor, aceștia fiind incluși în programul "Keep calm with dogs", care a fost lansat, joi, în premieră națională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 23/01/2014, 17:27
Actualizat: 23/01/2014, 17:36

Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenții a două universități din Cluj-Napoca să nu mai fie stresați în perioada sesiunilor, aceștia fiind incluși în programul „Keep calm with dogs”, care a fost lansat, joi, în premieră națională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au lansat, joi, programul antistres „Keep calm with dogs”, care se adresează studenților celor două instituții și are scopul de a reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacțiunea cu câini de terapie.

Alina Rusu, conferențiar la Facultatea de Psihologie a UBB, a declarat că proiectul a fost inspirat din modelul unei universități canadiene, intitulat „Puppy-Room for Stressed Students”.

„La Vivariul UBB s-a lansat, joi, programul antistres «Keep calm with dogs», studenții de la UBB și USAMV având ocazia de a-și reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacțiunea cu câini de terapie, sub supervizarea echipelor specializate în activități asistate de animale. Programul își propune extinderea beneficiilor interacțiunii om-câine și pe parcursul semestrului, în direcția eficientizării procesului de învățare, având în vedere efectele dovedite științific ale acestui tip de interacțiune asupra îmbunătățirii memoriei de lucru, a performanței în sarcină și a atenției executive”, a spus Rusu.

Potrivit acesteia, programul oferă studenților exerciții de relaxare într-o cameră specială, numită „camera de relaxare”, în care aceștia vor putea să se joace cu câinii.

„Noi am pus ședințele de destresare de două ore, dar pot fi și de o jumătate de oră. Vom posta pe pagina de Facebook a programului exercițiile structurate, care vor avea loc de două ori pe săptămână, dar vom lăsa și exerciții libere, prin joc. Ca exercițiu demonstrativ este «Happy tails», studenții fiind încurajați să ofere câinelui o recompensă pentru a da cât mai mult din coadă, iar câinele se cronometrează. Datul din coadă, spun studiile, este un indicator al fericirii câinelui, însă se propagă și la om”, a explicat Rusu.

De asemenea, în cadrul ședințelor de terapie cu ajutorul câinilor studenții vor mai participa și la alte exerciții, cum ar fi plimbatul în lesă, perierea și îngrijirea corporală, jocul cu mingea, învățarea și exersarea unor trucuri comportamentale sau ascunderea unor răvașe și găsirea lor cu ajutorul câinilor.

În program participă trei câini atestați – Bes, un labrador negru de doi ani și jumătate, Bailey, un beagle de cinci ani, și Dersou, tatăl lui Bes, care are șapte ani și jumătate.

Patrupedele aparțin asociației Dog Assist din Cluj-Napoca și vor fi aduse de două ori pe săptămână la Vivariul UBB unde se vor ține ședințele de terapie.

„Interacțiunea cu câinele îi ajută pe studenți să se destreseze și noi încercăm să le creăm cadrul prin care ei vor pleca din camera de relaxare cu zâmbetul pe buze, relaxați și încărcați pozitiv pentru a-și continua studiul”, a declarat, joi, președintele Dg Assist, George Mosoia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...