SUA va oferi 4,5 miliarde de dolari Ucrainei pentru a menține funcționarea guvernului

SUA va oferi 4,5 miliarde de dolari Ucrainei pentru a menține funcționarea guvernului
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 08/08/2022, 22:27

SUA vor trimite un ajutor suplimentar în valoare de 4,5 miliarde de dolari Ucrainei pentru a menține funcționarea guvernului ucrainean pe linia de plutire.

Cu ajutorul pe care îl va primi Ucraina din partea Statelor Unite ale Americii, suma totală a sprijinului bugetar acordat țării de când a fost invadată de Rusia, va fi de 8,5 miliarde de dolari.

Fondurile vor ajuta la menținerea guvernului ucrainean pe o linie cât de cât stabilă, deoarece ucrainenii încearcă să reziste atacului armatei ruse care se apropie acum de a șasea lună de la invazie.

Departamentul de Trezorerie a anunțat astăzi această decizie din partea SUA.

De asemenea, Trezoreria va administra fondurile împreună cu Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, iar banii se vor îndrepta către serviciile esențiale, cum ar fi plata salariilor guvernamentale, menținerea în funcțiune a spitalelor și a școlilor sau pentru distribuirea de provizii necesare.

A cincea debursare din SUA direct către Ucraina

Suma de 4,5 miliarde de dolari reprezintă a cincea debursare din SUA direct către bugetul guvernului ucrainean.

Totodată, Trezoreria eliberează 355 de milioane de dolari Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a ajuta securitatea energetică și alimentară a Ucrainei, ca parte a eforturilor țării de a reconstrui după război.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat într-un comunicat de presă, că anunțul arată angajamentul președintelui Biden față de Ucraina, potrivit Charlotteobserver.com.

„Inclusiv prin sprijin bugetar de 8,5 miliarde de dolari care ajută guvernul Ucrainei să păstreze spitale, școli și alte servicii guvernamentale esențiale pentru poporul Ucrainei”., a precizat Janet Yellen.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult