Summitul de la Sibiu, mai 2019: Angela Merkel pledează pentru unitate la nivel european

Redactor:
Mihai Draghici
Summitul de la Sibiu, mai 2019:  Angela Merkel pledează pentru unitate la nivel european
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, în declarația făcută în momentul sosirii la summitul Uniunii Europene de la Sibiu, pentru unitate la nivel european, subliniind că este necesară o dezbatere despre viitorul Europei.

„Sunt bucuroasă că ne-am reunit astăzi în Sibiu (…), le mulțumesc gazdelor. Este o zi importantă pentru Președinția deținută de România”, a declarat Angela Merkel în momentul sosirii la reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu.

Cancelarul Germaniei a pledat pentru „unitate” la nivel european, la aniversarea „Declarației Schuman”, la trei decenii de la revoluțiile din Europa și la 15 ani de la cea mai mare extindere a Uniunii Europene.

„Vom discuta astăzi despre Agenda strategică a viitorului, vom clarifica direcțiile” Uniunii Europene, a subliniat Merkel.

„Trebuie să fim inovativi, trebuie să fim puternici, trebuie să fim uniți. Pentru toate acestea vom pleda astăzi”, a explicat Angela Merkel, argumentând că disensiunile de la nivelul Uniunii Europene trebuie depășite prin negocieri.

 

Inchide