Teatrul Nottara se mută la ArCuB

 Teatrul Nottara se mută la ArCuB
Publicat: 26/11/2015, 15:31

Centrul de proiecte culturale al Municipiului București și-a desfășurat activitatea în sediul din strada Batiștei, până în septembrie 2014, când s-a mutat în Hanul Gabroveni, inaugurat atunci după desfășurarea unor ample lucrări de reabilitare.

Mihaela Păun, a declarat, joi, că a discutat cu directorul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș și, chiar dacă sala din strada Batiștei nu este în cele mai bune condiții pentru că are risc seismic 2, au decis că aceasta poate fi folosită de actorii Teatrului Nottara pentru că totuși nu are bulină roșie, precum clădirea instituției de spectacol.

„Având în vedere că legea spune că doar clădirile cu risc seismic 1 se închid și cum noi avem o altă clădire nouă și foarte frumoasă la Hanul Gabroveni, unde avem și o sală de spectacole mai mică decât cea din Batiștei, de 200 de locuri, este normal să dăm o mână de ajutor celor care nu au deloc”, a declarat Mihaela Păun.

Sala ArCuB are o capacitate de 377 de locuri, cărora li se pot adăuga locuri pe margine, putând să se ajungă până la 400 de locuri.

Mihaela Păun a spus că în sediul din strada Baitștei se va încerca o coexistență și nu crede că vor exista probleme.

Ea a mai precizat că urmează ca săptămâna viitoare să se discute în Comisia de cultură a Primăriei Capitalei despre aspectele privind organizarea și împărțirea cheltuielilor, dar nu crede că va fi o problemă având în vedere că ambele instituții sunt în subordinea primăriei.

„Vom încerca să facem o împărțire echitabilă și să nu ne certăm. Vom coopera cât este nevoie”, a spus Mihaela Păun.

Directorul ArCuB a mai spus că există deja un proiect de consolidare privind sediul strada Batiștei făcut chiar în acest an, în ideea că lucrările ar fi putut începe anul viitor.

„Cum nu mai reprezintă o urgență, probabil că îi va veni rândul după ce clădirile cu risc seismic 1 se vor consolida. O consolidare durează cam trei ani”, a mai spus directorul ARCUB.

Managerul Teatrului Nottara Marinela Țepuș a precizat că problema este parțial rezolvată.

„În continuare dorim acea expertiză absolut necesară, pentru că la noi propietarii nu au contestat reabilitarea, ci acea expertiză din 1996. Sunt sigură că acel bloc are bulină roșie și sunt sigură că trebuie consolidat”, a spus Țepuș.

Ea a mai precizat că solicită ca o parte din birourile teatrului să rămână în sediul din Magheru și să existe posibilitatea ca actorii să repete pe scenele de acolo.

„Săptămâna viitoare, Comisia de cultură ne-a făcut o invitație joi de la ora 14.00 cu ArCuB. Dorim ca afișajul să rămână pe Magheru, ca agenția de bilete să rămână acolo, să fie luminat Magheru, ca să se știe că Teatrul Nottara nu și-a închis porțile și să putem spune publicului unde ne va putea găsi pentru că acum suntem în trei sedii”, a mai spus managerul teatrului.

Marinela Țepuș a mai precizat că nu este foarte fericită cu sediul ArCuB, deoarece sala din Magheru era o sală pentru teatru, în timp ce cea din Batiștei a fost gândită ca o sală de tineret pentru altfel de activități.

Pe de altă parte ea a precizat că este încântată de numărul mare de locuri pe care îl are sala ARCUB, precizând că ambele sedii ale Teatrului Nottara, cel din Magheru și cel din Cotroceni, aveau împreună 400 de locuri.

Reprezentanții Teatrului Nottara au avut o întâlnire, miercuri, cu președintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situația actuală a instituției teatrale, dar și pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producțiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

După întâlnire, Marinela Țepuș a anunțat că producțiile Teatrului Nottara vor fi jucate, din 5 decembrie, la Cotroceni. Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din București și-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către președintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfășurării de activități în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Teatrul Nottara funcționează ca o instituție de spectacole de repertoriu (conform Ordonanței Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole și concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componența sa 35 de actori angajați, doi regizori și un scenograf și cu o echipă tehnică și administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Țepuș se află la conducerea teatrului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!