Transportatorii au protestat în București . Piața Victoriei și Șoseaua Kiseleff, BLOCATE de mii de mașini

Transportatorii au protestat în București . Piața Victoriei și Șoseaua Kiseleff, BLOCATE de mii de mașini
Publicat: 17/12/2015, 15:19
Actualizat: 17/12/2015, 16:15

UPDATE 15.00 Protestul transportatorilor s-a încheiat.

UPDATE. O delegație a transportatorilor care protestează în Piața Victoriei și pe Șoseaua Kiseleff a intrat în Palatul Victoria, fiind invitată la discuții cu vicepremierul Vasile Dâncu și cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, cărora le va prezenta cererile manifestanților de reducere a tarifului RCA

Transportatorii au început să se adune în Piața Victoriei și pe Șoseaua Kiseleff încă de la ora 08.00, iar până la ora 10.00, când a început protestul, manifestanții și-au parcat mașinile în zona cuprinsă între sediul Guvernului și Arcul de Triumf, blocând traficul.

Circulația este închisă, de la ora 05.00 și până la ora 17.00, pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere, în zona centrală-Mediană, traficul fiind deschis pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu și pe str. Paris. În cazul în care va fi necesar, se va restricționa traficul și pe breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

În Piața Victoriei, traficul este deschis doar pe două benzi de circulație pe sens, între Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

În timpul restricițiilor de trafic, șoferii pot circula pe rutele Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării-DN1 și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – DN1.

Transportatorii au început la ora 10.00 protestul din Piața Victoriei, unde au venit cu mii de taxiuri, camioane, autobuze și microbuze, pentru a cere reducerea tarifului RCA și eliminarea supraaccizei din prețurile carburanților începând din ianuarie 2016.

Organizatorii – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI), Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) și Asociația Operatorilor de Transport (APULUM) – au anunțat că la protest vor participa aproximativ 9.000 de oameni, 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane și aproximativ 900 de autocamioane din domeniul transporturilor de marfă.

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a declarat că s-a recurs la această formă de protest pentru a atrage atenția că măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât și cetățenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de aproximativ 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor.

„De asemenea, creșterile de taxe din transporturi vor afecta toate celelalte industrii și comerțul, prin creșterea prețurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toți românii”, a mai spus Vasile Ștefănescu.

Transportatorii solicită intervenția autorității pentru un cost al primei RCA suportabil, în condițiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300 la sută în ultimele șase luni pentru activitatea de transport persoane și transport marfă, inclusiv taxi.

De asemenea, transportatorii solicită eliminarea supraacizei, începând cu data de 1 ianuarie 2016, intervenția Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligați să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deși obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane, și nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze, taxiuri și urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate și aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...