Trei dintre acuzații că au înșelat-o pe șefa misiunii Băncii Mondiale în România au recunoscut fapta

Trei dintre acuzații că au înșelat-o pe șefa misiunii Băncii Mondiale în România au recunoscut fapta
Publicat: 06/11/2013, 22:06
Actualizat: 25/03/2019, 19:00

Trei dintre cei opt acuzați că au înșelat-o pe șefa misiunii din România a diviziei de investiții a Băncii Mondiale, Ana Maria Mihăescu, prejudiciul fiind de peste 900.000 de lei, și-au recunoscut fapta la procesul care a început, miercuri, la Tribunalul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Tribunalului Sibiu, miercuri a început procesul în care sunt judecați pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals și uz de fals, opt sibieni care au prejudiciat-o pe șefa misiunii din România a diviziei de investiții a Băncii Mondiale, Ana Maria Mihăescu, cu peste 900.000 de lei.

Conform sursei citate, trei dintre inculpații care erau judecați în stare de libertate și-au recunoscut fapta și au fost audiați în timpul ședinței de miercuri a completului de judecată reunit la Tribunalul Sibiu.

„La termenul de azi (miercuri – n.r), în dosarul nr. 5282/85/2013, au fost audiați cei trei inculpați care au solicitat să fie judecați pe procedura simplificată a recunoașterii vinovăției. După audierea acestora, instanța de judecată a admis cererea cu privire la doi dintre ei și a respins-o față de cel de-al treilea, întrucât față de acesta s-a apreciat că nu au fost întrunite cerințele art.320 indice 1 Cod de Procedură Penală”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, „judecata în cazul recunoașterii vinovăției se face în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaște în totalitate faptele reținute în actul de sesizare a instanței și nu solicită administrarea de probe, cu excepția înscrisurilor în circumstanțiere pe care le poate administra la acest termen de judecată”.

Pentru că unul dintre inculpați și-a schimbat declarația în sala de judecată față de cea din timpul fazei de urmărire penală, magistrații nu au admis cererea acestuia de a fi judecat pe procedură simplificată și de a obține, eventual, o pedeapsă mai ușoară.

Una dintre cele trei persoane care și-au recunoscut vina este Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpați, cea care, folosindu-se de asemănarea cu Ana Maria Mihăescu și de un act de indentitate fals, s-a dat drept șefa misiunii din România a diviziei de investiții a Băncii Mondiale și a reușit să tranzacționeze la bursă acțiuni deținute de Ana Maria Mihăescu la SIF Muntenia.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Sibiu, la termenul de miercuri, „s-a pus în discuție și menținerea măsurii preventive față de alți trei inculpați trimiși în judecată în stare de arest și s-a amânat pronunțarea pe acest aspect pentru data de 7 noiembrie”.

În luna septembrie, opt persoane din județul Sibiu au fost trimise în judecată pentru pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe desoebit de grave, fals și uz de fals.

Procurorii anunțau atunci că „în sarcina lor s-a reținut că în perioada februarie-aprilie 2013 au indus în eroare reprezentanții SC Actinvest SA Brașov, punct de lucru Sibiu, pe care i-au determinat, folosind o carte de identitate falsă, să tranzacționeze la bursă acțiunile deținute de partea vătămată, Mihăescu Ana Maria, cauzându-i un prejudiciu de peste 900.000 lei, prin această activitate infracțională conjugată a tuturor inculpaților”.

Potrivit procurorilor, cele opt persoane sunt Răzvan Adrian Fleșer, arestat în lipsă pentru că a fugit din țară, Nicolae Paul Macovei, Mihai Corcoveanu și Mihai Ioniță, judecați în stare de arest, dar și Ioan Pungilă, Bogdan Koteles, Aron Hanțiu și Livia Galea, judecați în stare de libertate, deoarece implicarea lor în această cauză nu a fost la fel de mare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Graceland, celebra casă a lui Elvis Presley, a scăpat la limită de executarea silită
×