Trei instructori auto din Giurgiu pretindeau bani candidaților, pentru a le facilita obținerea permiselor de conducere

Trei instructori auto din Giurgiu pretindeau bani candidaților, pentru a le facilita obținerea permiselor de conducere
Trei instructori auto din Giurgiu pretindeau bani candidaților, pentru a le facilita obținerea permiselor de conducere
Publicat: 05/11/2020, 19:00
Actualizat: 05/11/2020, 19:14

Trei instructori auto de la două școli de șoferi din Giurgiu sunt acuzați că ar fi pretins și primit bani de la candidați pentru obținerea permiselor de conducere.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA), citat de Mediafax, cei trei instructori auto au fost duși, joi, la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. După audieri, doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență în formă continuată și fals în înscrisuri.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2018-2019, aceștia ar fi pretins și primit bani de la candidați ai celor două școli de șoferi pentru obținerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins și primit bani de la alte persoane, susținând că ar putea interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Giurgiu în vederea programării acestora în regim de urgență și promovarea probei practice în mod fraudulos, precum și pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule.

De asemenea, în unele situații, cei trei suspecți au pretins și primit sume de bani de la candidați pentru a le obține, în mod fictiv, fără a fi consultați, fișele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obținerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia”, se mai arată în comunicat.

În cadrul acestui dosar mai sunt cercetate alte cinci persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals și uz de fals, a mai transmis DGA.

Elev la o școala de șoferi din Argeș, prins conducând cu viteza de 122 km/h. Instructorul a fost amendat

Un elev de 22 de ani, aflat în timpul pregătirii pentru obținerea permisului de conducere, a fost înregistrat de aparatul radar, în luna iunie, în timp ce șofa cu o viteză de 122 km/h, pe DN 73, în comuna Țitești, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălin Zamfir.

Acesta a precizat că în zonă limita de viteză este de 50 km/h și că, în acest caz, instructorul este cel care răspunde pentru contravenție.

Instructorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile”, a spus Zamfir.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult