Trei medici, două asistente și administratorii unor școli de șoferi, reținuți pentru corupție

Trei medici, două asistente și administratorii unor școli de șoferi, reținuți pentru corupție
Publicat: 12/11/2013, 09:48
Actualizat: 29/07/2014, 16:51

Opt persoane, între care trei medici, două asistente medicale și doi administratori ai unor școli de șoferi din Târgu Jiu, au fost reținute, luni noapte, fiind suspectate de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale și a altor acte necesare pentru obținerea permisului de conducere.

În urma celor 17 percheziții făcute, luni, în județul Gorj, într-un dosar în care sunt cercetați patru medici, trei asistente, doi agenți de poliție și patru instructori auto suspectați de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale și a altor acte necesare la obținerea permisului de conducere, mai multe persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

În urma audierilor care au avut loc în noaptea de luni spre marți, opt persoane, între care trei medici din Târgu Jiu, au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei vor fi duse la Poliția Capitalei pentru noi audieri, apoi vor fi prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conform unor surse judiciare, printre medicii reținuți se află fosta șefa a secției Oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu Dana Vodislav, condamnată deja definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar de corupție, după ce ar fi luat mită 1.000 de lei de la o pacientă care avea nevoie de o parafă pentru a obține o încadrare mai avantajoasă într-un alt grad de handicap.

Anchetatorii au descins, luni, la vila din centrul municipiului Târgu Jiu pe care Dana Vodislav o are, precum și la o farmacie pe care o deține, fiul cel mare al acesteia fiind ulterior dus de mascați la mai multe cabinete medicale din oraș unde au avut loc percheziții în prezența acestuia.

Ofițerii DGA au ridicat de la casa Danei Vodislav mai mulți saci cu documente, precum și patru arme de vânătoare care erau deținute legal, dar păstrate în condiții improprii.

Dana Vodislav este soția medicului chirurg Cristinel Vodislav, judecat de mai mult timp la Curtea de Apel București într-un dosar instrumentat de DNA și în care sunt inculpați foști oficiali din Ministerul Sănătății acuzați că la începutul anilor 2000 au acceptat mită de la firma lui Vodislav pentru a achiziționa la prețuri foarte mari sterilete folosite de diferite unități sanitare din țară.

Un alt medic reținut în cursul nopții de luni spre marți este Elena Băltărețu Dinică, aceasta fiind șefa organizației de femei a filialei Gorj a Partidului Conservator. Liderul interimar al organizației, Marius Borcan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că luni după-amiază a avut o ultimă discuție cu Băltărețu, aceasta spunându-i că are biroul percheziționat.

Cel de-al treilea medic reținut este Rodica Lehner, care are la Târgu Jiu un cabinet de Medicina Muncii, ea fiind reținută împreună cu fiul său, acuzat că intermedia obținerea unor parafe medicale pe diferite acte, în schimbul unor sume de bani.

De asemenea, în acest dosar au fost reținute și două asistente ale medicului Dana Vodislav, precum și doi administratori ai unor școli de șoferi din Târgu Jiu. În acest caz mai sunt cercetați în stare de libertate trei angajați ai Serviciului Permise din Prefectura Gorj, doi dintre aceștia fiind polițiști examinatori.

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale AnticorupțiePerchezițiile și un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție au făcut, luni, 17 percheziții în județul Gorj, într-un dosar în care sunt cercetați patru medici, trei asistente, doi agenți de poliție și patru instructori auto suspectați de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale și a altor acte necesare la obținerea permisului de conducere.

Într-un comunicat de presă comun al Parchetului instanței supreme și DGA se preciza că în această cauză a fost începută urmărirea penală față de doi agenți de poliție și un informatician (personal civil), toți de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj, pentru trafic de influență și luare de mită.

Alți patru instructori auto și un intermediar sunt învinuiți în același dosar pentru trafic de influență, în scopul obținerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane. De asemenea, au mai fost puși sub învinuire patru medici și trei asistente medicale, precum și fiul unui medic, fiind acuzați de luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, complicitate la uz de fals și abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fișe medicale.

Gigi Ciuncanu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?