Trenul Timișoara-București, BLOCAT 9 ORE la Orșova. Reacțiile călătorilor: FĂRĂ căldură, FĂRĂ apă și FĂRĂ mâncare! Plătim, plătim și tot plătim… CFR

Trenul Timișoara-București, BLOCAT 9 ORE la Orșova. Reacțiile călătorilor: FĂRĂ căldură, FĂRĂ apă și FĂRĂ mâncare! Plătim, plătim și tot plătim... CFR
Publicat: 16/12/2018, 21:00
Actualizat: 25/03/2019, 22:06

Trenul IR 1896 Timișoara Nord – București Nord a ajuns în Capitală la ora 18:00, după mai bine de 9 ore de întârziere. Trebuia să sosească la ora 8:25.

„Rușine! Stăm de atâtea ore în tren, în frig nemâncați. Nimic! Rușine!„, a strigat un bărbat în timp ce părăsea peronul.

Un altul, mai familiarizat cu situația CFR, părea mai împăciuitor: „Noi am avut mâncare la noi, am fost pregătiți. Nicniodată nu am făcut atât de mult. Am zis că e mai bine cu trenul. Asta e, dacă s-o întâmplat, s-o întâmplat. Nu e nimeni de vină”.

„Și-au cerut scuze”, îl completează un bătrân.

O bătrână este revoltată că nu au primit nici măcar un ceai și au fost lăsați în frig: „Cinci ore am stat! Eram înnebuniți de frig. Nu căldură, nu nimic. Un ceai măcar să ne dea. Nici n-au ieșit afară măcar să ne vadă”.

„Am stat 5 ore și ceva pe loc.(…) Nimic, nimic. (angajații CFR nu le-au adus ceai, n.r) Nu (ne-au spus nimic, n.r.), decât că a căzut pe calea ferată, pe locomotivă, un copac, așa o rămas”, a spus alt bărbat.

Purtătorul de cuvânt ISU Mehedinți, Ramona Nistor, a precizat că trenul Timișoara Nord – București a plecat din Orșova la ora 13.15.

„La ora 13.15, trenul blocat la Orșova a fost repus în trafic. Alte trenuri așteaptau în gări, deoarece, în județul vecin, Caraș-Severin, sunt copaci căzuți pe linii„, a spus Nistor.

Călătorii și-au spus nemulțumirile pe Facebook.

„Râsu-plânsu. România 2018 -CFR Călători Timișoara-București. Sunt deja 12 ore de când sunt în tren. Din cauza unui copac căzut pe locomotivă, momentan stăm în gară la Orșova. Șansele să plecăm curând sunt minime. Se estimează totuși că până diseară, o să ajungem la destinație. Fără căldură, fără apă, fără mâncare, de-acum înainte, dacă pleacă trenul mai avem încă cel puțin 7 ore. Am nevoie de toate gândurile bune. Ninge ca în povești”.

Un bărbat a scris: „Trenul IRN1696 cu care am plecat din Timișoara aseară la 23:28 în loc de 22:27 stă blocat și acum în gară la Orșova. Nu știm când vom ajunge la Bucuresti. Trenul nu are caldură. Ce să mai zic? Am plecat ieri din Olanda, am ajuns în Timișoara în 24 de ore. Am luat trenul spre București în ideea ca e cel mai sigur mijloc de transport pe această vreme. Plătim, plătim și tot plătim… CFR”.

Reacția ministrului demisionar al Transporturilor

Problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu tăiat la timp copacii, susține ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova. „Așa este, CFR Infrastructură are drujbă, n-are benzină”, a declarat Șova, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

El regretă faptul că oamenii au trebuit să aștepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori și cinci drenzine. Ministrul a recunoscut că este grav, dacă oamenii blocați în tren nu au fost informați despre ce se întâmplă. Ministrul știa că situația a fost rezolvată, iar trenul a fost pus în mișcare de la ora 10:30.

„Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo. S-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată”, a menționat Șova, referitor la situația cu trenul blocat la Orșova.

De asemenea, ministrul a confirmat că – din cauza condițiilor dificile – s-aconstituit Comandamentul de iarnă în județele Caraș-Severin și Timiș.

Foto: Prelucan Laura/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului