Trenul Timișoara-București, BLOCAT 9 ORE la Orșova. Reacțiile călătorilor: FĂRĂ căldură, FĂRĂ apă și FĂRĂ mâncare! Plătim, plătim și tot plătim… CFR

Redactor:
Corespondenti
Trenul Timișoara-București, BLOCAT 9 ORE la Orșova. Reacțiile călătorilor: FĂRĂ căldură, FĂRĂ apă și FĂRĂ mâncare! Plătim, plătim și tot plătim… CFR
Trenul IR 1896 Timișoara Nord - București Nord a ajuns la destinație cu o întârziere de 9 ore și 35 de minute. Vezi reacțiile călătorilor care au stat 7 ore în frig, blocați într-un tunel

Trenul IR 1896 Timișoara Nord – București Nord a ajuns în Capitală la ora 18:00, după mai bine de 9 ore de întârziere. Trebuia să sosească la ora 8:25.

„Rușine! Stăm de atâtea ore în tren, în frig nemâncați. Nimic! Rușine!„, a strigat un bărbat în timp ce părăsea peronul.

Un altul, mai familiarizat cu situația CFR, părea mai împăciuitor: „Noi am avut mâncare la noi, am fost pregătiți. Nicniodată nu am făcut atât de mult. Am zis că e mai bine cu trenul. Asta e, dacă s-o întâmplat, s-o întâmplat. Nu e nimeni de vină”.

„Și-au cerut scuze”, îl completează un bătrân.

O bătrână este revoltată că nu au primit nici măcar un ceai și au fost lăsați în frig: „Cinci ore am stat! Eram înnebuniți de frig. Nu căldură, nu nimic. Un ceai măcar să ne dea. Nici n-au ieșit afară măcar să ne vadă”.

„Am stat 5 ore și ceva pe loc.(…) Nimic, nimic. (angajații CFR nu le-au adus ceai, n.r) Nu (ne-au spus nimic, n.r.), decât că a căzut pe calea ferată, pe locomotivă, un copac, așa o rămas”, a spus alt bărbat.

Purtătorul de cuvânt ISU Mehedinți, Ramona Nistor, a precizat că trenul Timișoara Nord – București a plecat din Orșova la ora 13.15.

„La ora 13.15, trenul blocat la Orșova a fost repus în trafic. Alte trenuri  așteaptau în gări, deoarece, în județul vecin, Caraș-Severin, sunt copaci căzuți pe linii„, a spus Nistor.

Călătorii și-au spus nemulțumirile pe Facebook.

„Râsu-plânsu. România 2018 -CFR Călători Timișoara-București. Sunt deja 12 ore de când sunt în tren. Din cauza unui copac căzut pe locomotivă, momentan stăm în gară la Orșova. Șansele să plecăm curând sunt minime. Se estimează totuși că până diseară, o să ajungem la destinație. Fără căldură, fără apă, fără mâncare, de-acum înainte, dacă pleacă trenul mai avem încă cel puțin 7 ore. Am nevoie de toate gândurile bune. Ninge ca în povești”.

Un bărbat a scris: „Trenul IRN1696 cu care am plecat din Timișoara aseară la 23:28 în loc de 22:27 stă blocat și acum în gară la Orșova. Nu știm când vom ajunge la Bucuresti. Trenul nu are caldură. Ce să mai zic? Am plecat ieri din Olanda, am ajuns în Timișoara în 24 de ore. Am luat trenul spre București în ideea ca e cel mai sigur mijloc de transport pe această vreme. Plătim, plătim și tot plătim… CFR”.

Reacția ministrului demisionar al Transporturilor

Problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu tăiat la timp copacii, susține ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova. „Așa este, CFR Infrastructură are drujbă, n-are benzină”, a declarat Șova, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

El regretă faptul că oamenii au trebuit să aștepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori și cinci drenzine. Ministrul a recunoscut că este grav, dacă oamenii blocați în tren nu au fost informați despre ce se întâmplă. Ministrul știa că situația a fost rezolvată, iar trenul a fost pus în mișcare de la ora 10:30.

„Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo. S-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată”, a menționat Șova, referitor la situația cu trenul blocat la Orșova.

De asemenea, ministrul a confirmat că – din cauza condițiilor dificile – s-a constituit Comandamentul de iarnă în județele Caraș-Severin și Timiș.

Foto: Prelucan Laura/ Facebook

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Sigur nu știai asta! Cum îți activezi extraopțiunea, dacă nu ai credit pe cartelă. Trucul...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Curs BNR pentru 12 mai 2021. Stabilitatea economică influențată direct de cursul de schim al...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide