Un autoturism cu o butelie de gaz în portbagaj a luat foc într-o stație de benzină din Piatra Neamț

Un autoturism cu o butelie de gaz în portbagaj a luat foc într-o stație de benzină din Piatra Neamț
Un autoturism cumpărat, astăzi, la Piatra Neamț de un bărbat din Bacău a luat foc, la jumătate de oră de la tranzacție, într-o stație de benzină din municipiu, incendiul punând în pericol benzinăria.
Publicat: 15/02/2012, 10:31
Actualizat: 03/03/2012, 16:07

 

Un autoturism cumpărat, astăzi, la Piatra Neamț de un bărbat din Bacău a luat foc, la jumătate de oră de la tranzacție, într-o stație de benzină din municipiu, incendiul punând în pericol benzinăria. Vasile Bucium (29 ani), din municipiul Bacău, a cumpărat de la un bărbat din Piatra Neam, un autoturism Peugeot 405, după care s-a îndreptat spre cea mai apropiată stație de benzină.

După ce a alimentat, aproape de ieșire, mașina a luat foc. Incendiul a fost stins de angajații benzinăriei, ajutați de pompierii militari din Piatra Neamț, care au intervenit cu o autospecială. Șeful Gărzii de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență "Petrodava" Neamț, plutonierul adjutant Rafael Georgescu, a declarat că la intervenție s-a constatat că motorul autoturismului ardea. "Am stins focul și urmează să stabilim cauza incendiului", a spus Georgescu.

Vasile Bucium a declarat că achiziționase mașina de o jumătate de oră și mersese să o alimenteze. "După ce-am cumpărat autoturismul, care merge și pe gaz și pe benzină, am plecat să-l alimentez cu benzină, fiindcă pe gaz mergea rău. Am alimentat, iar când am dat să comut de pe gaz pe benzină, la ieșirea din stație, motorul a luat foc. Am sărit să ridic capota și atunci au izbucnit flăcări. Am strigat după ajutor, au venit cu un stingător de la Peco și apoi au venit și pompierii care au stins incendiul“, a spus Bucium.

Incendiul a pus în pericol și stația de benzină, existând riscul producerii unei explozii, în condițiile în care în portbagajul autoturismului ars se afla o butelie cu gaz.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro