Un român și-a trasat propria trecere de pietoni. Omul era sătul de mașinile care treceau în viteză prin fața casei sale

Un român și-a trasat propria trecere de pietoni. Omul era sătul de mașinile care treceau în viteză prin fața casei sale
Publicat: 11/10/2022, 10:14
Actualizat: 11/10/2022, 10:14

Sătul de mașinile care circulau cu viteză prin fața casei sale, un bărbat din localitatea Salva, județul Bistrița, a decis să rezolve problema de unul singur și și-a trasat propria trecere de pietoni. Numai că ideea lui nu a fost pe placul autorităților și s-a ales cu dosar penal.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a recurs la acest gest pentru a nu mai fi deranjat de mașinile care treceau în viteză prin fața casei sale și pentru că nu putea trece în tihnă la vecinii de peste drum. Astfel, bistrițeanul a mers și a cumpărat vopsea albă, apoi a trasat cu ea, pe DN 17 C, o trecere de pietoni chiar în dreptul proprietății sale.

Polițiștii care au ajuns în zonă au încetinit, dar au și oprit la poarta bărbatului. Pentru tupeu și ideea trăznită i-au „oferit în dar” un dosar penal, scrie bistrițeanul.ro.

La data de 7 octombrie, în urma unei sesizări și a verificărilor efectuate, polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În fapt, pe DN17 C, pe raza localității Salva ar fi fost trasate pe carosabil, fără autorizare, mai multe linii albe, asemănătoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natură să inducă în eroare participanții la trafic. Bănuit de comiterea faptelor este un localnic, în vârstă de 35 de ani.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, transmit reprezentanții IPJ Bistrița Năsăud.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase