Un candidat independent la europarlamentare a depus plângere penală la DNA împotriva UDMR: „Avem oameni în județe care sunt gata să depună mărturie”

Publicat: 30/05/2019, 20:14

Candidatul independent la europarlamentare, George Simion, a depus joi o plângere la DNA împotriva UDMR pentru obținerea de voturi prin utilizarea banilor destinați delegaților din secțiile de votare. Totodată, acesta face plângere împotriva autorităților care au împiedicat votul în diaspora.

„Plângerea vizează această uniune civică UDMR, care nici măcar partid politic nu este și care a luat foarte multe voturi în județe în care nu sunt etnici maghiari. Toată lumea îi întreabă cine i-a ajutat. Competitorii electorali direct implicați în aceste alegeri dau vina de la unii la alții, toată lumea știe cum a obținut UDMR voturile. Au folosit bani publici. S-au folosit de membrii din secțiile de votare. Au condiționat prezența unor membri din secțiile de votare care au fost plătiți pentru asta de obținerea de voturi. Toată lumea știe de fostul președinte al PSD-ului că a primit închisoare cu suspendare, pentru că a îndemnat lumea să voteze. Aici este vorba de bani publici, folosiți pentru a obține voturi””, a declarat George Simion, în fața sediului DNA.

Candidatul la europarlamentare a spus că are mărturii de la persoane din 7 județe, în care oamenii au fost contactați pentru a asigura membri în secțiile de votare, în schimbul voturilor.

„De la județ la județ, UDMR a cedat aceste locuri în secțiile de votare către oameni care și-au pus ștampila împreună cu toată familia sau cunoscuți pe UDMR. E o schemă cât se poate de clară. Celelalte partide nu au curaj să o dezvăluie, pentru că și ei o folosesc la rândul lor. Ăsta este marele mister dezvăluit, avem oameni în județe care sunt gata să depună mărturie, dacă cei de la DNA îi vor contacta și dacă îi interesează subiectul””, a mai completat acesta.

George Simion reclamă că posibilitatea de a ajunge europarlamentar a fost afectată de neregulile de la scrutin.

„Eu sunt competitor electoral, am fost independent, nu am fost în partidele politice, nu am avut voie să am membri în secțiile de votare și mă declar parte vătămată în acest caz și eu depun această plângere pentru că sunt direct vizat. Șansele mele de a ajunge europarlamentar au fost grav afectate de aceste acțiuni””, a adăugat George Simion.

Diaspora a fost împiedicată să voteze, susține Simion.

„Și nu e vorba doar de o plângere legată de UDMR. E vorba de frații noștri din diaspora care au fost împiedicați să voteze. După estimarea noastră sunt 100.000 de români care nu au putut vota la aceste alegeri duminică. În acest sens, duminică vom organiza proteste în toată diaspora și în București, în Piața Universității, față de dreptul lor și sperăm să ne apere și nouă drepturile DNA-ul, pentru că așa este firesc. Dacă în alte cazuri s-a implicat, e cazul să se implice și aici. Nu cred că trebuie protejați cei de la UDMR sau cei care au organizat defectuos procesul electoral pe 26 mai””, a mai spus acesta.

Plângerile îl vizează pe președintele UDMR, Kelemen Hunor, dar și pe alți membri ai formațiunii. Potrivit spuselor sale, candidatul la alegerile europarlamentare nu cunoaște situația internă a UDMR-ului, însă spune cei vinovați, care au corupt direct cu bani publici alegătorii, trebuie să răspundă. În ceea ce privește diaspora, George Simion nu știe cine este direct vizat de organizaarea defectuoasă.

„În mod clar, calculele noastre și prietenii din diaspora au arătat că 100.000 de oameni nu au putut vota. Eu am ieșit pe locul 4 în diaspora, față de multe alte partide. Eu am fost direct afectat de felul în care au fost organizate alegerile în diaspora. Se știa că așa se va întâmpla, trebuiau să ia măsuri, nu au luat. Ba din contră, avem dovezi cu urne deschise și avem dovezi cum au fost împiedicați acești oameni să voteze””, a mai declarat acesta.

Tot în legătură cu diaspora, acesta a declarat că unele urne au fost închise de la ora 17, iar la Chișinău, în Republica Moldova, peste 300 de oameni nu au fost lăsați să voteze.

„(În ceea ce privește evenimentele de la Valea Uzului și posibila utilizare a etnicilor maghiari și a UDMR pentru promovare în scop politic – n.r.), este destul de evident faptul că nici până acum, poliția nu mi-a întors de la făptași telefoanele mobile care au fost sustrase prin forță că anumite autorități îi protejează pe acești oameni care e direct viceprimarul acelei comune. Aștept ca după încheierea alegerilor să fie cercetat și cazul nostru. E vorba de tâlhărie, de violență, oriunde în România dacă se întâmplă un astfel de caz, făptașii intră imediat la închisoare pentru 30 de zile. Aici nu e cazul. Doar apartenența lor politică i-a făcut să nu fie arestați. Nu mi se pare corect. (…) O să fim pe 6 iunie la Valea Uzului, de Ziua Eroilor, în afara campaniei electorale””, a mai spus George Simion, prezent la DNA.

Foto: Facebook / George Simion

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului