Un cartier întreg, terorizat de interlopul Capră. Le cerea oamenilor mii de euro taxă de protecție: „A zis că ne violează copiii dacă nu-i dăm banii”

Redactor:
Gandul
Un cartier întreg, terorizat de interlopul Capră. Le cerea oamenilor mii de euro taxă de protecție: „A zis că ne violează copiii dacă nu-i dăm banii”
Un interlop este acuzat că a terorizat un cartier întreg, după ce a cerut bani de la chiriașii pe care îl lăsa să stea în locuințele Primăriei Piatra Neamț. Cinci familii au părăsit zona de frica bărbatului.

E vorba despre zona Văleni II din Piatra Neamț, unde Primăria a construit câteva sute de locuințe sociale, scrie adevărul.ro.

Localnicii din zonă erau terorizați de interlopul Vasile Capră, de 38 de ani, căruia localnicii îi știau de frică, acesta având un cazier încărcat. Capră îi teroriza pe o parte din chiriașii din cartierul Văleni II, cărora le cerea taxă de protecție pentru a le permite să locuiască acolo. Sumele ajungeau la 5.000 de euro, dar se mulțumea și cu mai puțin, scrie sursa citată.

În urma presiunilor, mulți din cei vizați de individ și-au părăsit casele și s-au mutat la Roznov. În data de 6 ianuarie 2020, potrivit anchetei, suspectul a pătruns fără drept în casa uneia dintre victime, având asupra lui un cuțit și lansând amenințări.

În urma reclamațiilor victimelor, Capră a fost arestat pe 13 ianuarie 2020.

 „Din cercetări a reieșit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrîngere fizică și psihică față de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, toate din Piatra Neamț, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeași zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilele”, relevă un comunicat al Poliției Neamț.

„Pe 26 decembrie 2019, au venit mătușă-mea, unchiul meu și fratele meu din Spania să facă sărbătorile acasă. Un unchi a plecat la magazin și acolo s-a întâlnit cu Vasile Capră, care i-a cerut 5.000 de euro. După asta, Capră a venit la ușă și a vorbit cu ai mei. Am auzit că a cerut tot 5.000 de euro. Moșul nostru ne-a spus că i-a cerut bani, că dacă nu îi dă ne violează copiii în… Avem șapte copii… Ne-a amenințat că ne dă foc și o să ardem precum câinii. Iar pe femeile noastre a zis că le duce la stradă”, spune una din victimele șantajului lui Capră.

Inchide