Un microbuz din România S-A CIOCNIT cu un camion din Slovacia pe autostrada A4 din Austria. TIR-ul încerca să evite un autoturism românesc

Un microbuz din România S-A CIOCNIT cu un camion din Slovacia pe autostrada A4 din Austria. TIR-ul încerca să evite un autoturism românesc
Publicat: 30/07/2018, 21:04
Actualizat: 25/03/2019, 19:23

Accidentul a avut loc luni pe Autostrada A4 din Austria, în zona Bruck a.d. Leitha, unde, din cauza aglomerației, se circula bară la bară. Șoferul unui autoturism înmatriculat în România a pierdut controlul volanului și a lovit parapetul autostrăzii. În spatele său, circula un camion înmatriculat în Slovacia care a frânat brusc fără a-l putea evita total. Din urmă venea un microbuz înmatriculat în România, care a intrat în spatele remorcii camionului, relatează publicația Noen.at.

Mai multe persoane au fost rănite în accident. Cel puțin doi pasageri ai microbuzului au fost transportați la spital în stare gravă.

Autoritățile austriece au intervenit cu ambulanțe și două elicoptere la locul accidentului. Circulația în zonă a fost întreruptă aproximativ două ore, formându-se coloane de mașini de aproximativ zece kilometri. Pentru ca șoferii din ambuteiaj să suporte mai bine canicula, reprezentanții Crucii Roșii au împărțit sticle cu apă plată.

Vedeți AICI imagini surprinse la locul accidentului.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că opt români au fost răniți în accidentul rutier produs pe o autostradă din Austria. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor.

„Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni la solicitarea Mediafax.