Un militar rămas fără un picior, cu decizie de handicap permanent, este chemat periodic la reevaluare

Un militar rămas fără un picior, cu decizie de handicap permanent, este chemat periodic la reevaluare
Un militar în rezervă din Arad, fără un picior și cu decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Timișoara potrivit căreia are un handicap fizic permanent, este chemat periodic de autorități la reevaluare medicală, bărbatul depunând o plângere penală pentru abuz în serviciu.
Publicat: 24/01/2014, 13:22
Actualizat: 08/02/2016, 12:16

Un militar în rezervă din Arad, fără un picior și cu decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Timișoara potrivit căreia are un handicap fizic permanent, este chemat periodic de autorități la reevaluare medicală, bărbatul depunând o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Arădeanul Gabriel Mitroi (56 ani) a rămas fără piciorul drept în aprilie 2011, acesta fiindu-i amputat de către medici din cauza unei infecții dezvoltate pe fondul diabetului avansat, ulterior bărbatul depunând la autorități dosarul pentru încadrare în grad și tip de handicap, în vederea obținerii unor drepturi legale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma evaluării medicale, Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CSEPAH) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad a decis ca bărbatul să fie încadrat la gradul de handicap grav fără drept de asistent, fapt contestat de Gabriel Mitroi în instanță, acesta cerând și un asistent.

Procesul s-a judecat la Secția de contencios-administrativ a Curții de Apel Timișoara, iar arădeanul a obinut sentință definitivă și irevocabilă. Intanța a decis că bărbatul trebuie încadrat la gradul de handicap grav cu drept de asistent. Judecătorii au mai decis ca Mitroi să primească daune morale de 8.000 de lei, plus 10.000 de lei reprezentând diferența de indemnizație – de circa 60 de lei pe lună – de la momentul dobândirii handicapului și până la data sentinței.

De asemenea, instanța a decis plata retroactivă a salariului lunar al asistentului personal la care bolnavul ar fi avut dreptul.

„În urma acestei sentințe, CSEPAH și celelalte autorități implicate s-au conformat, mi-au făcut reîncadrarea în gradul de handicap și mi-au plătit toate drepturile restante. Cu toate acestea, CSEPAH continuă să mă cheme și de trei ori pe an la reevaluare medicală, amenințând că risc să mi se retragă drepturile dacă nu mă prezint”, a declarat Mitroi.

Acesta a prezentat corespondentului MEDIAFAX trei invitații primite de la CSEPAH în ultimele luni, cea mai recentă fiind de săptămâna trecută, în toate arătându-se că păstrarea drepturilor depind de reevaluarea medicală.

„Deși mă deplasez foarte greu, în cârje, la sfârșitul anului trecut m-am prezentat să le arăt că nu mi-a crescut piciorul. Le-am prezentat și decizia de handicap permanent emisă chiar de ei în baza sentinței. Cu toate acestea, hărțuirea continuă și îmi trimit periodic invitații la reevaluare medicală”, a declarat Mitroi.

El spune că se simte hărțuit, pentru că a dat în judecată CSEPAH și a câștigat procesul, astfel că a decis să depună plângere penală împotriva șefului comisiei, Dan Pârvulescu.

„La sfârșitul anului trecut, m-am adresat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad și am depus o plângere penală împotriva doctorului Pârvulescu, pentru abuz în serviciu în formă continuată și calificată contra intereselor persoanei”, a declarat Mitroi.

Președintele CSEPAH Arad nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor, însă șeful acestuia, Edita Iuhasz, care este directorul DGASPC Arad, spune că a încercat să rezolve „neînțelegerile dintre cei doi”.

„Cunosc acest caz, în care se pare că există un conflict între domnul Mitroi și șeful Comisiei de evaluare. Am încercat să rezolv aceste neînțelegeri, dar din punct de vedere legal comisia are dreptul să solicite reevaluarea periodică chiar dacă există o situație de handicap permanent”, a declarat Iuhasz.

Militarul în rezervă afirmă că nu va mai da curs invitațiilor la reevaluare, considerând că „este vorba de o răzbunare a medicilor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!