Un tenor de la Opera Națională Iași a fost găsit spânzurat. Ipoteza avansată de autorități

Un tenor de la Opera Națională Iași a fost găsit spânzurat. Ipoteza avansată de autorități

Basul Octavian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit, în cursul dimineții de duminică, spânzurat în casă, din primele cercetări făcute de către anchetatori reieșind că acesta ar fi avut probleme financiare.

„Am fost sesizați duminică, în jurul orei 12.30, că a fost găsit un bărbat decedat prin spânzurare în casa în care locuia. S-a deplasat la fața locului o echipă de la Secția 5 de Poliție, s-a efectuat cercetarea locului faptei și nu sunt suspiciuni, până în prezent, cu privire la comiterea vreunei infracțiuni”, a declarat comisar Mădălina Țăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul ar fi recurs la acest gest extrem din cauza unor probleme financiare.

Trupul cântărețului de operă a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, unde se va face necropsia.

Bărbatul era originar din Galați și lucra la Opera din Iași din anul 2004, ultima sa reprezentanție fiind în „Bărbierul din Sevilla”, unde a jucat rolul lui Barolo, care a avut loc joi.

Octavian Dumitru a fost, între anii 2002 și 2004, membru al corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași. În anul 1998, a absolvit Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, Sectia Pedagogică, în 2003 a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secția Canto, clasa Prof. Univ. Dr. Corneliu Solovăstru, iar în 2004 a absolvit Masteratul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase