Unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură. Pacienții au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig

Unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură. Pacienții au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig
FOTO: Libertatea
Publicat: 19/10/2020, 19:57
Actualizat: 19/10/2020, 20:10

Unitatea mobilă de Anestezie și terapie intensivă (ATI) de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură, după ce s-a stricat instalația de încălzire.

Cei 10 pacienți cu forme severe de Covid-19, tratați în TIR-ul ATI al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, instalat în curta spitalului, au fost transferați, luni, în spital, pentru că în interior erau doar 13 grade Celsius.

Unitatea mobilă cu 12 paturi a ISU instalată, în luna iulie, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara a avut probleme și în timpul verii.

Atunci, instalația de climatizare a făcut cu greu față temperaturilor ridicate, iar surse din spital spun că bolnavii de Covid-19 primeau perfuzii ca să nu se deshidrateze, potrivit Libertatea.

Instalația a cedat din nou, în acest weekend, iar luni dimineață, cei zece pacienți internați în unitatea mobilă au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig. Păturile și caloriferele nu au fost suficiente, așa că medicii au decis să îi mute în spital, pe Secția de Chirurgie Toracică.

„Avem 14 în total la ATI. Îi mutăm pe cei din unitatea mobilă pe Chirurgie Toracică, pentru că nu face față coolerul de încălzire, până cei de la ISU remediază problema. Dacă afară sunt 2-4 grade, în tir sunt 13-14. Noi i-am încălzit cu calorifere și pături, dar atât am putut face”, a precizat directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea.

Medicii timișoreni au fost nevoiți chir să trimită pacienți care aveau nevoie de ATI la spitalele din Reșița și Arad.

În Timiș au fost depistate 66 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul total de bolnavi de Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei a ajuns la 6.021.

Bilanț coronavirus. 2.466 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, la doar 8.040 de teste efectuate. La ATI sunt 757 de pacienți

În ultimele 24 de ore, GCS a raportat 2.466 de cazuri noi de COVID-19 în România, la numai 8.040 de teste efectuate.

Peste 30% dintre testele efectuate în 24 de ore sunt pozitive. 59 de persoane bolnave de Covid-19 au decedat, iar la Terapie Intesnivă sunt îngrijiți 757 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

În București au fost raportate 581 de cazuri noi, iar rata de incidență în Capitală, din ultimele 14 zile este de 3,19 la mia de locuitori.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Școlile din Capitală intră în scenariul roșu. Deciziile Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a constatat, în cadrul ședinței de luni, depășirea pragului de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori și aplicarea măsurilor care se vor aplica, respectiv purtarea obligatorie a măștilor în toate spțiile deschise, trecerea școlilor în scenariul roșu și suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din Capitală.

Sunt vizate inclusiv creștele și universitățile

Activitatea didactică față în față de suspendă în unitățile de învățământ, inclusiv creșe și universități, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției prefectului București, Mariana Stancu-Țipișcă, după ședința CMBSU.

Decizia CMBSU vine după ce incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile anunțată de GCS a fost de 3,19 la mia de locuitori.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția