Unul din frații lui Omar Hayssam, adus din Turcia și încarcerat în Arestul Poliției Capitalei

Unul din frații lui Omar Hayssam, adus din Turcia și încarcerat în Arestul Poliției Capitalei
Publicat: 30/03/2015, 09:53

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliției Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său”, arată luni IGPR, într-un comunicat de presă.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că Mahmoud Omar, care fusese dat în urmărire internațională după condamnarea sa, a fost reținut în Turcia, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Autoritățile române au reușit aducerea lui Mahmoud Omar în țară, acesta fiind încarcerat în Arestul Poliției Capitalei, de unde va fi dus într-un penitenciar, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în 7 octombrie 2014.

Un alt frate al sirianului Omar Hayssam, Mukhles Omar, este și el căutat de autoritățile române, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în același dosar.

Surse judiciare declarau, în noiembrie 2014, pentru MEDIAFAX, că frații sirianului Omar Hayssam, plecați din România cu puțin timp înainte să fie condamnați definitiv, au fost reperați în Turcia.

La 7 octombrie 2014, frații lui Omar Hayssam au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru că în 2006 l-au ajutat pe sirian să fugă din țară, deși știau că acesta este acuzat de terorism. Odată cu cei doi a fost condamnat, la șapte ani de închisoare, Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost încarcerat atunci la Penitenciarul Poarta Albă.

Mukhles și Mahmoud Omar au fost dați în urmărire în seara zilei de 8 octombrie 2014, după ce magistrații au emis mandatele de executare a pedepsei, iar aceștia nu au fost găsiți la domiciliile lor.

Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curții de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmărire internațională pe numele celor doi, deoarece existau informații potrivit cărora aceștia au părărit teritoriul României înainte ca instanța să se pronunțe.

Potrivit polițiștilor, la acel moment existau informații conform cărora Mukhles s-ar afla în Israel, în timp ce Mahmoud a ieșit din țară la 3 octombrie, cu patru zile înainte să fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

La sfârșitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din țară, și pe Mukhles și Mahmoud Omar, pentru că, în perioada 23-30 iunie 2006, au planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a sirianului, deși cunoșteau că acesta a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice