Unul dintre cei mai duri „mascați” din Poliția Română a murit subit, în Italia! (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Unul dintre cei mai cunoscuți lupători care au făcut parte din trupele speciale ale Poliției, a sfârșit, tragic, în Italia, unde plecase să muncească după ce fusese obligat să demisioneze după 20 de ani de carieră. Polițistul a făcut parte inclusiv din echipa care l-a capturat pe Miron Cozma, pe atunci lider al minerilor din Valea Jiului, în timpul revoltei sângeroase din 1999, care a culminat cu celebrele „bătălii” de la Costești și Stoenești.

După 1990, Poliția Română înființa prima structură de intervenție rapidă. Așa lua ființă Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice (BAOLP), o unitate de elită pentru care fusesră selectați, pe sprânceană, foști sportivi de performanță care care lucrau în diferite structuri ale Ministerului de Interne.

Pentru prima dată, luptătorii BAOLP au devenit cu adevărat cunoscuți după ce au fost aruncați în lupta împotriva minerilor din Valea Jiului, conduși atunci de Miron Cozma, care se îndreptau către București, după ce premierul Radu Vasile anunțase că intenționează să închidă minele, considerate o povară pentru buget.

După ce minerii reușiseră să spulbere trupele de jandarmi, majoritatea niște militari în termen lipsiți de experiență, după o încleștare sângeroasă care a avut loc în localitatea Costești, a urmat o a doua luptă, care, de această dată. s-a dat la Stoenești. Atunci, ortacii au dat piept cu luptătorii BAOLP, care au pus punct minieriadei și care au reușit incusiv capturarea lui Miron Cozma, în timp ce încerca să se refugieze la Caracal.

Unul dintre luptătorii trimiși să-l prindă pe cel supranumit și „Luceafărul Huilei”, a fost și Marian Șeban, un fost sportiv care, timp de aproape 20 de ani, a participat la cele mai periculoase misiuni ale Poliției, într-o perioadă în care infractorii încă își mai disputau, cu săbiile în mâini, zonele de influență.

A fost perioada în care, între polițiști și cei care căutau să se impună ca lideri ai lumii interlope, luptele se dădeau, de multe ori, corp la corp. În acest context, Marian Șerban a primit, din partea colegilor, porecla „Bestia”. Și așa i-a rămas numele după care era cunoscut de majoritatea polițiștilor care au lucrat cu el: „Marian Bestia Șerban”.

Se apropia se pensie când un incident violent, produs în cartierul Rahova, din sectorul 5, i-a adus un dosar pentru purtare abuzivă după ce un suspect a reclamat faptul că acesta l-ar fi lovit.

Obligat să demisioneze după 18 ani de carieră

Constrâns să-și dea demisia din instituția pe care o servise timp de 18 ani, acesta a ales să plece cât mai departe de țară. Era distrus sufletește, dar a continuat să țină permanent legătura cu foștii săi colegi.

Stabilit în Italia, Marian Șerban nu a vrut să lucreze ca bodyguard ori să-și caute de lucru în domeniul pe care îl cunoștea atât de bine.

Surse din anturajul fostului luptător au povestit, pentru Gândul.ro, că acesta s-a angajat ca șofer de tir. A muncit așa zi și noapte până când oboseala, stresul și traumele din trecut și-au cerut tributul.

Marian Bestia Șerban a murit, marți, în Italia, după ce a făcut un atac de cord, la numai 55 de ani. Vestea dispariției lui Șerban s-a aflat imediat și în țară, iar mulți dintre foștii săi camarazi au reacționat pe rețelele de socializare.

Sursele citate, au declarat că foștii luptători BAOLP înceară acum să sprijine familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit, în condițiile în care, din cauza condițiilor impuse de pandemie, procedurile de transport sunt foarte complicate.

 

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste teribilă pentru pensionari! Dezastru nemaivăzut cu pensiile din România. Ce se întâmplă ACUM
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
ULTIMA ORĂ: Cu cât vor crește PENSIILE românilor de la anul. Florin Cîțu a făcut...
La mulți ani, România 2020! Mesaje, felicitări și urări de Ziua Națională a României
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 1 decembrie. Schimbări benefice...
Inchide