Unul dintre cei mai duri „mascați” din Poliția Română a murit subit, în Italia! (EXCLUSIV)

Unul dintre cei mai duri „mascați” din Poliția Română a murit subit, în Italia! (EXCLUSIV)
Marian „Bestia” Șerban a lucrat aproape 20 de ani în trupele speciale ale Poliției/Sursa/Facebook
Publicat: 28/10/2020, 17:52

Unul dintre cei mai cunoscuți lupători care au făcut parte din trupele speciale ale Poliției, a sfârșit, tragic, în Italia, unde plecase să muncească după ce fusese obligat să demisioneze după 20 de ani de carieră. Polițistul a făcut parte inclusiv din echipa care l-a capturat pe Miron Cozma, pe atunci lider al minerilor din Valea Jiului, în timpul revoltei sângeroase din 1999, care a culminat cu celebrele „bătălii” de la Costești și Stoenești.

După 1990, Poliția Română înființa prima structură de intervenție rapidă. Așa lua ființă Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice (BAOLP), o unitate de elită pentru care fusesră selectați, pe sprânceană, foști sportivi de performanță care care lucrau în diferite structuri ale Ministerului de Interne.

Pentru prima dată, luptătorii BAOLP au devenit cu adevărat cunoscuți după ce au fost aruncați în lupta împotriva minerilor din Valea Jiului, conduși atunci de Miron Cozma, care se îndreptau către București, după ce premierul Radu Vasile anunțase că intenționează să închidă minele, considerate o povară pentru buget.

După ce minerii reușiseră să spulbere trupele de jandarmi, majoritatea niște militari în termen lipsiți de experiență, după o încleștare sângeroasă care a avut loc în localitatea Costești, a urmat o a doua luptă, care, de această dată. s-a dat la Stoenești. Atunci, ortacii au dat piept cu luptătorii BAOLP, care au pus punct minieriadei și care au reușit incusiv capturarea lui Miron Cozma, în timp ce încerca să se refugieze la Caracal.

Unul dintre luptătorii trimiși să-l prindă pe cel supranumit și „Luceafărul Huilei”, a fost și Marian Șeban, un fost sportiv care, timp de aproape 20 de ani, a participat la cele mai periculoase misiuni ale Poliției, într-o perioadă în care infractorii încă își mai disputau, cu săbiile în mâini, zonele de influență.

A fost perioada în care, între polițiști și cei care căutau să se impună ca lideri ai lumii interlope, luptele se dădeau, de multe ori, corp la corp. În acest context, Marian Șerban a primit, din partea colegilor, porecla „Bestia”. Și așa i-a rămas numele după care era cunoscut de majoritatea polițiștilor care au lucrat cu el: „Marian Bestia Șerban”.

Se apropia se pensie când un incident violent, produs în cartierul Rahova, din sectorul 5, i-a adus un dosar pentru purtare abuzivă după ce un suspect a reclamat faptul că acesta l-ar fi lovit.

Obligat să demisioneze după 18 ani de carieră

Constrâns să-și dea demisia din instituția pe care o servise timp de 18 ani, acesta a ales să plece cât mai departe de țară. Era distrus sufletește, dar a continuat să țină permanent legătura cu foștii săi colegi.

Stabilit în Italia, Marian Șerban nu a vrut să lucreze ca bodyguard ori să-și caute de lucru în domeniul pe care îl cunoștea atât de bine.

Surse din anturajul fostului luptător au povestit, pentru Gândul.ro, că acesta s-a angajat ca șofer de tir. A muncit așa zi și noapte până când oboseala, stresul și traumele din trecut și-au cerut tributul.

Marian Bestia Șerban a murit, marți, în Italia, după ce a făcut un atac de cord, la numai 55 de ani. Vestea dispariției lui Șerban s-a aflat imediat și în țară, iar mulți dintre foștii săi camarazi au reacționat pe rețelele de socializare.

Sursele citate, au declarat că foștii luptători BAOLP înceară acum să sprijine familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit, în condițiile în care, din cauza condițiilor impuse de pandemie, procedurile de transport sunt foarte complicate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”