• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

URME de coronavirus au fost găsite la bordul navei Diamond Princess la 17 zile după ce pasagerii au fost debarcaţi

URME de coronavirus au fost găsite la bordul navei Diamond Princess la 17 zile după ce pasagerii au fost debarcaţi

Un nou raport al Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) indică faptul că urme de coronavirus au fost găsite pe suprafețele vaselor de croazieră după mai mult de două săptămâni.

Studiul, publicat pe site-ul CDC, a constatat că urme RNA COVID-19 au fost găsite pe suprafețe pe întreaga navă de croazieră Diamond Princess, după ce  pasagerii și echipajul au debarcat din călătorie.

Nava a fost devastată de cazuri de virus și a fost forțată să își încheie călătoria prin carantinizarea tuturor oaspeților și a echipajului de la bord.

„ARN-SARS-CoV-2 a fost identificat pe o varietate de suprafețe în cabine ale pasagerilor infectați simptomatici și asimptomatici  la 17 zile după pasagerii au debarcat de pe nava Diamond Princess, dar înainte ca procedurile de dezinfectare să fie efectuate”, potrivit studiului.

„Deși aceste date nu pot fi utilizate pentru a determina dacă transmisia a avut loc de pe suprafețe contaminate, studiul suplimentar al transmiterii fomite a navelor de croazieră SARS-CoV-2 este justificat”, au continuat cercetătorii.

Studii anterioare au indicat că virusul ar putea trăi câteva zile pe suprafețe mai dure, cum ar fi plastic sau metal.

Conform unui raport al CNBC, constatarea recentă a urmelor de ARN coronavirus nu indică neapărat că virusul este răspândit pe suprafață. Cercetătorii CDC au remarcat că ar fi necesare investigații și testări suplimentare pentru a demonstra această metodă de proliferare.

În special, navele de croazieră au fost identificate ca centre cu risc ridicat pentru boală, pe fondul focarului global de coronavirus. Mai multe nave de croazieră care conțin pasageri sau echipaj cu cazuri confirmate sau suspectate li s-a refuzat intrarea în porturi din întreaga lume din cauza temerilor de răspândire a bolii.

Peste 700 de cazuri de coronavirus au fost confirmate la bordul navei de croazieră Diamond Princess, fiind înregistrate până acum nouă decese între echipaj și pasageri. 3.711 persoane aflate la bordul navei au fost puse în carantină de către autoritățile japoneze.

În februarie, în timpul începutului izbucnirii, nava Diamond Princess a reprezentat cel mai mare grup de cazuri de coronavirus din afara Chinei continentale, deoarece 712 de persoane care se aflau la bordul navei au contractat virusul.

Cercetătorii CDC au descoperit că 46% dintre pasagerii și membrii echipajului infectați erau asimptomatici la momentul testării. Raportul a adăugat că aproximativ 18% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciodată simptome.

„O proporție ridicată de infecții asimptomatice ar putea explica parțial rata mare de atac în rândul pasagerilor și echipajului navei de croazieră”, se arată în raport.

Sursă FOTO Twitter

Inchide