Val de proteste în țară. Polițiștii care manifestă la Cotroceni au folosit fumigene și s-au îmbrâncit cu jandarmii: „Ați primit ordin să ne bruscați, să ne gazați!” – FOTO/VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu

Zeci de oameni au ieșit miercuri, 24 februarie, în stradă pentru a protesta față de măsurile pe care Guvernul le-a impus în privința bugetarilor.

În fața Palatului Cotroceni, dar și la Guvern, zeci de angajați din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice manifestă arătându-și nemulțimirile față de înghețarea salariilor și a sporurilor.

În timpul protestului de la Palatul Cotroceni au existat și incidente. O parte din sindicaliștii din Poliție s-au luat la ceartă cu jandarmii pe care i-au acuzat că au primit ordin să îi bruscheze și să îi amendeze sau gazeze pe manifestanți.

Manifestanții, nemulțumiți de înghețarea salariilor și a sporurilor

„Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, a strigat un protestatar.

La un momentat dat, anumite persoane au aruncat cu fumigene albastrate și roșii.

Oamenii sunt foarte nemulțumiți de faptul că nimeni nu vrea să îi asculte chiar dacă au stat mai multe zile în stradă arătându-și nemulțumirea și având mai multe solicitări față de guvernanți.

„Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, a mai susținut un altul.

Cei prezenți la manifestație solicită demisia Guvernului.

Salariile de bază, soldele de funcţie, salariile de funcţie, indemnizaţiile lunare şi alte forme de renumerare a bugetarilor vor fi îngheţate la nivelul din decembrie 2020, potrivit proiectului de Lege a bugetului.

De asemena, și membrii Federației Sanitas au ieșit din nou în stradă marți, 23 februarie, după o serie de proteste aproape zilnice de la începutul lunii februarie.

„Mai mult de 100 de membri SANITAS au protestat astăzi, 23 februarie 2021, în faţa Parlamentului României. Salariaţi din SĂNĂTATE şi Asistenţă Socială au manifestat pentru a atrage atenţia Parlamentarilor, cei care urmează să voteze bugetul pentru acest an, că proliferarea subfinanţării sistemului sanitar şi al celui de asistenţă socială pot aduce aceste sisteme în colaps, cu atât mai mult cu cât în luna martie se aşteaptă valul 3 al pandemiei de COVID-19. Salariaţii din aceste două sisteme sunt în prima linie a luptei împotriva pandemiei de mai bine de un an şi în această perioadă au fost numiţi eroi dar au fost trataţi ca dezertorii, deşi numărul celor decedaţi la datorie se apropie deja de 100! Pacienţii acestor două sisteme au fost şi ei greu încercaţi, cei cronici nemaiavând siguranţa unei continuităţi fireşti şi indispensabile a tratamentelor de care depind, iar cei cu afecţiuni acute fiind «plimbaţi» din unitate în unitate! Şi toate acestea din cauza subfinanţării cronice şi a unei administrări dezastruoase a tot ceea ce înseamnă SĂNĂTATE şi Asistenţă Socială! Federaţia SANITAS va continua să lupte pentru drepturile membrilor săi de sindicat şi pentru un sistem sanitar şi unul de asistenţă socială publice şi la standarde europene!”, a anunțat Federația SANITAS într-o postare pe Facebook.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide