Victor Babiuc beneficiază de ceea ce Becali nu a primit: va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis

Victor Babiuc beneficiază de ceea ce Becali nu a primit: va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis
Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis, putând astfel să iasă la muncă din penitenciar, între anumite ore, a decis, definitiv, Judecătoria Sectorului 5.

Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis, putând astfel să iasă la muncă din penitenciar, între anumite ore, a decis, definitiv, Judecătoria Sectorului 5.

Instanța Judecătoriei Sectorului 5 a admis, joi, cererea fostului ministru al Apărării Victor Babiuc de executare în regim deschis a pedepsei de doi ani de închisoare, primită în dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali și MApN.

Victor Babiuc a contestat la Judecătoria Sctorului 5 decizia judecătorului delegat pentru executarea pedepselor, instanța admițându-i plângerea.

Decizia este definitivă, astfel că Victor Babiuc va putea ieși zilnic din penitenciar, între anumite ore, pentru a merge la muncă.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, regimul deschis se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în acest regim sunt cazată în comun, se pot deplasa neînsoțite în interiorul penitenciarului, pot presta muncă și pot desfășura activitățile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială în afara unității de detenție, fără supraveghere.

Potrivit Codului Penal, condamnații bărbați trecuți de vârsta de 60 de ani pot fi eliberați condiționat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) va putea cere eliberarea condiționată după opt luni de închisoare.

Un alt complet de la Judecătoria Sectorului 5 a respins, marți, cererile de executare a pedepselor în regim deschis formulate de Gigi Becali și Dumitru Ciofllină, condamnați în același dosar cu Babiuc.

În 27 iunie, Tribunalul București a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de șase luni de închisoare, finanțatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani și jumătate de detenție. Decizia Tribunalului nu este definitivă, fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării și „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

Catalina Cocolos, [email protected]

DĂ LIKE PAGINII GÂNDUL EXCLUSIV PENTRU JURNALISM DE CALITATE: REPORTAJE, ANCHETE, ANALIZE ȘI COMENTARII, NUMAI PE GÂNDUL EXCLUSIV

 

 

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide