VIDEO | Demers emoționant din partea polițiștilor din Buzău de Sfântul Nicolae: O mai știți pe Nicoleta? Am revăzut-o noi când i-am dus daruri / Reacția micuței salvate de autorități

Publicat: 06/12/2019, 12:18

„LA MULȚI ANI, NICOLETA!

O mai știți pe Nicoleta?… Am revăzut-o noi, doar câțiva dintre polițiștii care în seara zilei 13 septembrie 2019, în jurul orei 19.00, au fost alertați de părinții ei, după ce fetița nu a mai revenit acasă, deși plecase în împrejurimi.

După o noapte de căutări neîntrerupte, a doua zi dimineață, în jurul orei 11.00, fetița a fost găsită de polițiști și scoasă din «Cuibul urșilor», așa cum numesc localnicii zona în care Nicoleta a stat peste noapte.

Ieri, în ajun de Moș Nicolae, am venit să o îmbrățișăm din nou și să-i urăm «La Mulți Ani!».

Ne-a bucurat revederea, iar din discuțiile purtate ne-am dat seama că nu a mai uitat drumul către casă, unde o așteaptă părinții și ceilalți șase frați.

Ne-au întâmpinat cu toții, sfioși, dar cu ochii plini de bucurie la vederea darurilor, cumpărate cu suflet de polițiști.

Semnat: Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău”, au transmis autoritățile buzoiene.

Nicoleta, în vârstă de 8 ani, din Bisoca, a fost dată dispărută de familia ei când în seara de 13 septembrie nu a mai revenit acasă. Polițiștii buzoieni s-au imobilizat imediat pentru găsirea fetiței care face parte dintr-o familie cu șapte copii. Micuța Nicoleta Ploscaru plecase de acasă în jurul orei 17.00 către o locație situată la 500 de metri casa ei, locuința bunicului, însă nu a mai revenit.

Astfel, la doar o oră după apelul la 112 din partea familiei, peste 30 de polițiști bozoieni începuseră deja să o caute pe micuță.

Ulterior, acestora li s-au alăturat și alți colegi, numărul lor ajungând la ora 1:00, în dimineața zilei de 14 septembrie, la 70, printre care se regăseau și jandarmi și voluntari. Însă, observând că fetița e de negăsit, mai mulți oameni li s-au alăturat, astfel încât la ora 5:00, 120 de persoane făceau tot ce le stătea în putere pentru a o găsi pe Nicoleta.

Abia la câteva ora după, la 11:00, după 14 ore de căutări, cele 200 de persoane implicate în căutarea micuței sunt în sfârșit fericite: Nicoleta a fost găsită de către polițistul Marin Cristian în „Cuibul urșilor”, așa cum numesc localnicii zona respectivă.

Potrivit inspectorului principal Amalia Călugăru de la Biroul de presă al IPJ Buzău, în sprijinul salvatorilor din Buzău, al căror număr a crescut, au venit sâmbătă polițiști și jandarmi din județul Vrancea și o echipă de căutare cu un câine de urmă din județul Prahova.

Foto: captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase