VIDEO | Mai multe sicrie au rămas la vedere într-un cimitir din Napoli, după ce clădirea s-a prăbușit parțial

Publicat: 18/10/2022, 13:03

Mai multe sicrie dintr-un cimitir din Napoli au rămas suspendate în gol și sunt în pericol să cadă din nișele funerare aflate pe un perete vertical, după ce fațada din beton și marmură a acestuia s-a prăbușit.

Evenimentul a avut loc în cartierul Poggioreale din Napoli. La începutul acestui an se prăbușise o altă clădire cu nișe de înhumare din același cimitir.

După ultimul incident, sicriele au rămas suspendate, iar unele cadavre sunt la vedere.

„Din 6 ianuarie am spus că zona este în pericol, că lucrările de la metrou trebuiau oprite până la securizarea întregii zone”, a declarat pentru La Repubblica Pina Caccavale, președinta comitetului „Crollo 5 ianuarie 2022 – Insieme per non dimenticare”, asociație care reunește aproximativ optzeci de membri ai familiilor defuncților înmormântați în nișele afectate de prăbușirile repetate.

Cadavrele din sicrie, rămase la vedere

Ultima prăbușire a afectat o clădire cu patru etaje situată la distanță de zona afectată de prăbușirea de la începutul anului și lângă noul crematoriu.

„La momentul prăbușirii nu se aflau rude ale defuncților, pentru că cimitirul s-a închis la ora 13.30. Înaintea prăbușirii s-a auzit un vuiet puternic, iar pe camerele de supraveghere a fost detectat un nor dens de praf”, a declarat Vincenzo Santagada, consilier de la administrația cimitirelor din Napoli.

După incidentul petrecut luni, întreaga zonă a fost protejată, iar în momentul de față este așteptată eliberarea unui ordin de închidere a cimitirului.

La locul incidentului au intervenit pompierii, poliția locală și serviciile municipale. Un alt eveniment similar s-a petrecut anul trecut, în luna februarie, în Liguria, unde o alunecare de teren a prins o parte dintr-un cimitir, iar aproximativ 200 de sicrie au ajuns în mare.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase