Vinul și peștele pentru șefi din Poliția Română erau cadouri de Crăciun și nu au mai fost trimise

Vinul și peștele pentru șefi din Poliția Română erau cadouri de Crăciun și nu au mai fost trimise
Publicat: 11/07/2013, 13:18
Actualizat: 11/07/2013, 15:53

Băuturile și peștele care ar fi trebuit să ajungă la șefi din IGPR, din partea subalternilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, reprezentau cadouri pentru Crăciunul din 2009, dar nu au mai fost trimise, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Sursele citate au declarat joi, pentru Mediafax, că, în perioada Crăciunului din 2009, conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța ar fi întocmit o listă cu numele unor superiori de la București, pentru a le trimite unele cadouri.

Conform surselor citate, cadourile nu au mai fost trimise, motiv pentru care ofițerii Direcției Generale Anticorupție Constanța, care ar fi intrat în posesia listei în cadrul unei anchete legate de activitatea polițiștilor constănțeni specializați în combaterea criminalității organizate, nici nu au „valorificat-o”.

Oficiali ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au declarat, pentru Mediafax, că instituția s-a sesizat după ce lista respectivă a fost publicată în presa centrală și a trimis un raport, miercuri, Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, competent să facă verificări în cazul ofițerilor menționați în materialul de presă.

Ofițerii vor fi audiați de reprezentanții Corpului de Control al ministrului, dar până în prezent au început doar audierile în cazul unor polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, au precizat sursele citate.

Este vorba despre o presupusă listă apărută într-un material publicat de enational.ro care conține numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al șefului Poliției Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcției de Combatere a Crimei Organizate și adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboșanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliției Capitalei, în prezent șef al Direcției de Ordine și Siguranță Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliției Române, și cel al comisarului șef Liviu Ungureanu.

Din listă rezultă că ofițerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanța, pește și sticle cu vin și cu whisky.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor în contextul verificărilor declanșate la sfârșitul lunii mai, la Constanța, după ce un ofițer sub acoperire al Direcției Generale Anticorupție, care s-a dat drept traficant de droguri, a fost bătut de doi polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Trei polițiști de la BCCO Constanța au fost arestați în 25 mai, după ce au bătut un investigator sub acoperire. Polițiștii de la BCCO Constanța sunt acuzați de lipsire de libertate și violențe, după ce l-au dezbrăcat pe investigatorul sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă și l-au amenințat cu arma la tâmplă, arătau procurorii Parchetului instanței supreme.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant și le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi și mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care polițiștii l-ar fi sechestrat și agresat, au mai spus aceleași surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eșuat, investigatorul și-ar fi dezvăluit identitatea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu