Voicu: Siluația de la TVR, urmare a deciziei CC, va fi rezolvată probabil săptămâna viitoare

Voicu: Siluația de la TVR, urmare a deciziei CC, va fi rezolvată probabil săptămâna viitoare
Publicat: 03/10/2012, 23:48
Actualizat: 28/09/2018, 07:33

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a declarat că situația privind Consiliul de Administrație al TVR, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, ar putea fi rezolvată săptămâna viitoare, cu ocazia unui plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Întrebat când va fi pusă în aplicare decizia Curții Constituționale în cazul conducerii TVR, publicată deja în Monitorul Oficial, Voicu a răspuns: „Vom respecta și pune în aplicare decizia Curții Constituționale, în rest grupurile parlamentare decid ce e de făcut cu privire la persoane, dar nu avem nicio ezitare să aplicăm de îndată decizia Curții, probabil chiar săptămâna viitoare printr-un plen comun”.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că săptămâna viitoare, marți sau cel târziu miercuri, va avea loc ședința comună a Parlamentului pentru numirea noului Consiliu de Administrație al TVR.

Actualul Consiliu de Administrație al Societății Română de Televiziune va fi desființat, după ce Curtea Constituțională a admis, în 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Partidul Democrat Liberal a contestat la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului privind noul Consiliu de Administrație al SRTV, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL, susținând că decizia „nu corespunde algoritmului politic”.

Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, declara în iunie că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri.

În 25 iunie, majoritatea liderilor de grupuri parlamentare au stabilit că în CA al SRTV vor fi câte trei reprezentanți de la PSD și PNL și câte unul de la UDMR și UNPR.

În 26 iunie, Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat validarea noilor membri ai Consiliului de Administrație al TVR.

Cei 13 membri titulari propuși pentru Consiliul de Administrație al Televiziunii Române sunt: Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan și Cristian Nițulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin și Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorități), Romina Surugiu (Președinție), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau și Sorin Burtea (angajații TVR).

Membrii supleanți propuși sunt: Luminița Violeta Ristea, Mihai Cernea și Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan, Daniela Bârsan și Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiță-Jalica (Minorități), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu (angajații TVR).

Consiliul de Administrație al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorității deputaților și senatorilor. Președintele Consiliului de Administrație este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Conform Legii 41/1994, listele de candidați se înaintează Birourilor Permanente ale celor două Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele două Camere înaintează propuneri pentru opt locuri, președintele României pentru un loc, Guvernul pentru un loc, personalul de specialitate desemnează, prin vot secret, candidați pentru două locuri, grupurile parlamentare ale minorităților naționale, pentru un loc.

Valentin Nicolau și Sorin Burtea au fost aleși reprezentanți ai salariaților Televiziunii Române în Consiliul de Administrație, în urma scrutinului desfășurat în 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanții TVR.

Pe de altă parte, Mihai Rădulescu și Ioana Popescu au fost desemnați membri supleanți ai lui Valentin Nicolau și Sorin Burtea în CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.

Televiziunea Română a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație în urma hotărârii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luată ca urmare a respingerii de către Parlament a Raportului de activitate și a contului de execuție bugetară ale TVR pe 2011 și demiterea Consiliului de Administrație, în frunte cu Alexandru Lăzescu, președintele-director general al Televiziunii Române.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Ultimele clipe din viaţa tinerei DJ Lalla. S-a cazat la un cunoscut în Mamaia şi...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Claudia Pătrășcanu are un nou iubit. Deja i-a cunoscut copiii
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse