VREMEA. Buzău: Aproape 10.000 de consumatori casnici din județ, fără curent electric din cauza viscolului

VREMEA. Buzău: Aproape 10.000 de consumatori casnici din județ, fără curent electric din cauza viscolului
Publicat: 26/01/2014, 07:21
Actualizat: 25/03/2019, 23:30

VREMEA. Aproape 10.000 de consumatori casnici din județul Buzău au rămas fără curent electric, remedierea avariilor fiind de durată din cauza viscolului foarte puternic, a zăpezii și a drumurilor blocate, mai multe persoane rămânând cu mașinile în zăpadă, între aceștia, un libanez care a fost dus la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, sâmbătă noapte sunt afectate parțial cinci localități, Năeni, Mărăcineni, Rușețu, Țintești, Scorțoasa, dar și municipiul Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un cartier întreg din municipiul Buzău unde majoritatea locuitorilor au montate centrale de apartament care nu funcționează în lipsa curentului electric nu beneficiază de acest serviciu de mai multe ore și, cel mai probabil, avaria nu va fi remediată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De asemenea, 11 localități sunt afectate total, mii de oamenii din Amaru, Blăjani, Cănești, Chiliile, Glodeanu Sărat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Poșta Cîlnău, Vernești și Zărnești, neavând curent electric de mai multe ore din cauza avariilor apărute pe fondul viscolului extrem de puternic.

Conform lui Sârbescu, probleme sunt în continuare și pe șoselele care tranzitează județul Buzău. Astfel, o ambulanță BGS care trebuia să preia doi bolnavi ce necesitau dializă nu a ajuns nici la ora actuală la destinație. Din cauza troienelor care împiedicau înaintarea autosanitarei, comanda ISU Buzău a trimis în zonă o șenilată care să-i transporte spre spital pe bolnavi și pe șoferul autosanitarei.

În cele din urmă, cei doi pacienți au fost preluați, iar șenilata s-a îndreptat spre localitatea Șarânga pentru a mai prelua doi bolnavi.

La ora transmiterii acestei știri, autovehiculul cu patru bolnavi la bord încearcă să ajungă la Spitalul Județean Buzău.
De asemenea, la intersecția DN 2 E85 cu DJ 203G a rămas blocată o ambulanță cu asistent medical și conducător auto de la substația Mihăilești, drumarii intervenind cu utilaje și un pluton de jandarmi pentru deblocare.

Pe DJ 205 A, Lipia – DN 1 B – zece autoturisme cu 12 persoane au fost blocate în trafic, în cele din urmă reușindu-se evacuarea persoanelor și transportarea lor în condiții sigure.

Totodată, pe DN 2B, la ieșirea din Buzău spre Brăila, patru mașini cu cinci persoane sunt blocate, drumarii intervenind la această oră pentru deblocarea lor.

Pe DN2 E85, zona Mihăilești – Florica, 20 autovehicule cu 32 persoane au fost blocate în trafic, persoanele fiind evacuate și cazate la sediul Primăriei Mihăilești.

În județul Buzău, sâmbătă noapte sunt blocate 17 drumuri județene și toate cele cinci drumuri naționale, cu excepția DN 10 Buzău – Brașov, pe care este instituită restricție de tonaj pentru mașinile mai mari de 7, 5 tone.

La sediul Primăriei municipiului Râmnicu Sărat au fost cazate 27 persoane: 21 de turiști din Republica Moldova care se deplasau de la Chișinău spre Atena și șase persoane din Ploiești.

De asemenea, mai mulți străini au rămas înzăpeziți în județul Buzău. Astfel, este cazul unui cetățean libanez care a rămas blocat în trafic în dreptul localității Smeeni, bărbatul încercând să ajungă în prima localitate, Albești, pentru a cere ajutor autorităților. Pe drum însă, din cauza vântului extrem de puternic, bărbatului i s-a făcut rău.

În stare de șoc, cetățeanul libanez a fost găsit de câțiva cetățeni și dus de urgență la spitalul din localitatea Smeeni, unde a primit îngrijiri medicale, la același spital fiind și câțiva cetățeni ucraineni, dar și mai mulți copii din Sălaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu