• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Vremea se schimbă radical. Când revin ninsorile puternice și cât de frig va fi în România / Ultimul anunț ANM

Vremea se schimbă radical. Când revin ninsorile puternice și cât de frig va fi în România / Ultimul anunț ANM
PROGNOZA METEO, 1 aprilie 2020. Vreme rece și ninsori

Vremea neobișnuit de caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade, va deveni în curând doar un episod bizar în plină iarnă.

ANM anunță că în România revin precipitațiile mixte la munte, răcire în nordul și vestul țării și lapoviță în Crișana și Maramureș. De miercuri, temperaturile vor începe să fie tot mai mici și în Capitală, după cum poate mulți bucureșteni au resimțit deja.

Potrivit ANM, miercuri, temperaturile diurne vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă în jumătate de sud-est a țării, cu toate acestea, la nivelul întregii țări, va fi în continuare o vreme mai caldă decât normal.

Pe timpul zilei, cerul va prezenta înnorări în regiunile sudice, unde va ploua slab, dar și la munte unde se vor semnala pe spații mici precipitații mixte.

Noaptea nebulozitatea va cuprinde cele mai multe zone, ploile vor fi dese și moderate cantitativ în Banat și în Oltenia, în timp ce în Muntenia și Dobrogea pe arii restrânse va ploua slab. În Crișana și Maramureș vor fi ploi și lapoviță, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi posibile izolat.

La munte vor predomina ninsorile, local mai consistente, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade.

La Bucureşti, miercuri, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Joi, valorile termice vor continua să scadă uşor în cea mai mare a ţării, astfel că cele maxime se vor încadra între 4 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade. În special pe parcursul zilei, vor fi înnorări şi precipitaţii în majoritatea zonelor, ploi pe arii extinse, moderate cantitativ în sud-sud-vest, precipitaţii predominant sub formă de ploaie în nord-vest şi în centru şi ninsori la munte.

În restul teritoriului precipitaţiile vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi temporar şi în celelalte zone, cu precădere în sud-vest.

Şi la Bucureşti, joi, vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă de 2-3 grade.

În ţară, vineri, cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord şi în centru şi predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1-1 grad.

Inchide