ZBORURI CHARTER. Mesajul lui Vela pentru o româncă din Spania care vrea să se întoarcă în țară: „Sunaţi la Consulat şi spuneţi că aţi vorbit cu mine”

ZBORURI CHARTER. Mesajul lui Vela pentru o româncă din Spania care vrea să se întoarcă în țară: „Sunaţi la Consulat şi spuneţi că aţi vorbit cu mine”
Ministrul de Interne Marcel Vela, declarație de presă, de la ora 9.30 / Mediafax Foto
Publicat: 22/05/2020, 12:03
Actualizat: 06/04/2021, 22:59

Marcel Vela a anunțat aprobarea zborurilor neregulate de tip charter către și dinspre mai multe destinații. Întrebat de o româncă din Spania când se poate întoarce acasă, ministrul de Interne i-a sugerat să sune la Consulatul din Bilbao, să spună că a vorbit cu el și să apeleze la o cursă de tip charter, pentru că nu se știe deocamdată când vor fi permise din nou zborurile regulate. 

Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări venite din partea cetățenilor români, într-un live pe Facebook. Ministrul de Interne a avut o convorbire telefonică cu o româncă stabilită în Spania care își dorește să se întoarcă acasă și l-a întrebat pe Vela când va fi posibil acest lucru. Ministrul a menționat că acum zborurile regulate nu sunt permise, însă există posibilitatea zborurilor charter. 

„Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”

„Zborurile regulate sunt oprite acum, în starea de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada. Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi ca aţi vorbit cu mine. Eu chiar azi dimineaţă am vorbit cu domnul Aurescu şi am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încat să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, multă lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos. Şi pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE, pentru cei care doresc, evident prin intermediul Consulatului de la Bilbao, în cazul dumneavoastră. Nu trebuie să aveţi o situaţie delicată, să vă încadraţi în zborul umanitar. Am avut cazuri în care am avut zboruri umanitare pentru oameni care au fost bolnavi, oameni care nu au avut mijloace de trai, tineri studenţi care au rămas prin state, în momentul în care statele respective au declarat stare de urgenţă sau de alertă şi nu au mai putut veni acasă. Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”, a fost răspunsul lui Marcel Vela.

Ministrul Vela a precizat că nu se știe exact când se vor permite din nou zborurile regulate, întrucât această relaxare depinde de evoluția răspândirii coronavirusului.

ROmânca din Spania a întrebat și dacă ea și fiul ei care o va aștepta la aeroport și o va duce cu mașina acasă vor trebui să stea în izolare. Ministrul a răspuns că femeia trebuie să stea în izolare timp de 14 zile, dar fiul ei nu.

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 21 mai 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Tulburătoare și Înălțătoare discuția dintre Ana Blandiana și Adrian Artene | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE