EXCLUSIV | Românii își anulează vacanțele la schi în Austria, după respingerea aderării la Schengen. Consultant în turism: „Am văzut destul de multe anulări în ultimele două, trei zile”. De Revelion, city break-urile sunt în topul preferințelor românilor

EXCLUSIV | Românii își anulează vacanțele la schi în Austria, după respingerea aderării la Schengen. Consultant în turism: Am văzut destul de multe anulări în ultimele două, trei zile. De Revelion, city break-urile sunt în topul preferințelor românilor
Publicat: 11/12/2022, 11:00

Românii obișnuiesc să meargă la schi în Austria, în lunile ianuarie și februarie. Anul acesta, însă, după votul negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, aceștia au început să-și anuleze călătoriile în Austria și aleg alte destinații, precum Italia sau Germania, spune, pentru Gândul, consultantul în turism Răzvan Pascu.

„Am văzut destul de multe anulări în ultimele două, trei zile. Vorbim despre rezervările care pot fi anulate, deci cele care erau cât de cât flexibile. Vorbim, mai degrabă, și de o schimbare de planuri. Cei care nu au apucat să-și rezerve, se gândesc să nu se mai ducă anul acesta în Austria. Sunt convins că vor mai exista români care își vor schimba destinația”, a spus consultantul în turism.

Ce preferințe au românii de sărbători

Majoritatea românilor vor petrece Crăciunul acasă. În plus, cei care lucrează în străinătate se vor întoarce în țară, la familiile lor.

„Va fi un flux foarte mare de bilete de avion, pentru zborurile de sosire în țară, dar și pe cale terestră va fi o creștere.

Cei care vor dori să călătorească de Crăciun aleg aceleași destinații tradiționale, nu la hoteluri mari, ci la pensiuni tradiționale, unde pot să participe inclusiv la tradiții de genul tăiatul porcului și pregătirea mâncării”, a mai spus Răzvan Pascu.

Crăciunul în Laponia

În ceea ce privește destinațiile în străinătate, cei care călătoresc de Crăciun, în special familiile cu copii, au ales în acest an și Laponia.

”Noi avem două chartere, două avioane full charter, care vor pleca pe 17 și pe 22 decembrie. Practic, cei care pleacă pe 22 decembrie vor prinde acolo și Crăciunul. Vom avea cină festivă de Crăciun și, în general, vor îmbrățișa activitățile pe care le poți face în Laponia, adică plimbarea cu sania trasă de câini husky, de asemenea, plimbarea cu sania trasă de reni, vizita în zonele izolate, ca să poți vedea noaptea Aurora Boreală, plimbare cu snowmobilul, vizita la Satul lui Moș Crăciun și la Satul de Gheață, întâlnire cu Moș Crăciun. Iar pentru cei care schiază, vor fi ofertele din Levi, care este cea mai mare stațiune de schi din Finlanda”, a mai spus Răzvan Pascu.

De Revelion, city break-urile sunt în topul preferințelor

Dacă în ultimii doi ani, de Revelion, nu s-a putut călători în city break-uri, anul acesta va fi diferit. Oamenii aleg să călătorească și în marile capitale europene sau în orașele mari din Europa pentru a participa la festivitățile organizate acolo și, în general, la focurile de artificii.

”Cei care aleg să călătorească în afara Europei, în destinații exotice, merg în destinații precum Mexic, Caraibe, Filipine, anul acesta, Tanzania, în special în Zanzibar. Sunt de multe ori destinații de plajă, Maldive, Mauritius și cam acestea ar fi. În general, sunt destinații de plajă.

Separat de asta, anul acesta se călătorește și la târgurile de Crăciun, există inclusiv tururi care se fac prin mai multe târguri de Crăciun, atât în Austria, cât și în Germania. Dar există și alte târguri de Crăciun în care se ajunge point-to-point, de exemplu târgurile de Crăciun care sunt foarte frumoase în Alsacia, se zboară de obicei la Paris sau la Strasbourg și de acolo se fac mai multe orașe europene.

Deci, anul acesta, primul an de după pandemie, vor fi destul de mulți oameni care vor călători”, a explicat consultantul în turism.

Anul acesta, prețurile pentru vacanțele în străinătate au crescut cu aproximativ 10-15% față de anul trecut. Chiar și așa, români călătoresc mult, însă o problemă reală este disponibilitatea mijloacelor de transport.

„Prețurile pentru biletele de avion în destinații intercontinentale încep de la 800 de euro și ajung la 1.200 de euro, în cazul în care biletele sunt luate din timp. Dacă vrem să cumpărăm de pe o zi pe alta, nu vom da mai puțin de 1.500 de euro pe un bilet de avion.

Dacă vorbim despre pachete turistice, atunci ele variază între 3.000 și 4.000 de euro la un hotel de cinci stele. Pachetele încep de la minimum 3.000 de euro pentru destinații precum Zanzibar, Mauritius și ajung și la 5.000 de euro de persoană”, a precizat Răzvan Pascu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului