Casa Albă EXCLUDE posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina /Biden cere suplimentarea asistenței pentru Kiev

Publicat: 27/02/2024, 22:11

Statele Unite nu vor trimite militari pe teritoriul Ucrainei, a comunicat marți seară Casa Albă, în timp ce președintele Joe Biden s-a întâlnit cu lideri ai Congresului în eforturile de continuare a finanțării instituțiilor guvernamentale și de suplimentare a asistenței pentru Administrația de la Kiev și pentru Israel.

Casa Albă a respins sugestiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, privind posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

”Președintele Biden a transmis clar că Statele Unite nu vor trimite trupe pentru a lupta în Ucraina”, a declarat marți seară Adrienne Watson, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

Emmanuel Macron a afirmat, luni seară, cu ocazia unei reuniuni a zeci de șefi de state, că ”nu exclude nicio opțiune” în susținerea militară a Ucrainei, pledând pentru o poziție de ”ambiguitate strategică”.

”Înfrângerea Rusiei este indispensabilă pentru securitatea și stabilitatea Europei. Au fost evocate toate opțiunile în această seară în mod liber și direct. Nu există consens oficial asupra trimiterii de trupe pe teren, dar poziția este dinamică și nu excludem nicio opțiune, întrucât vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu va putea câștiga acest război”, a declarat Macron.

Germania, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Spania, Cehia, Suedia, Slovacia s-au distanțat de afirmațiile președintelui Franței. În contextul controverselor, Guvernul de la Paris a nuanțat marți afirmațiile lui Macron, argumentând că nu ar fi depășită ”limita beligeranței” întrucât ar fi vorba de specialiști militari.

Biden cere Camerei Reprezentanților asistență militară pentru Ucraina și Israel

Președintele Joe Biden s-a întâlnit marți seară, la Casa Albă, cu Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, un politician republican, cu liderul grupului majoritar democrat din Senat, Chuck Schumer, cu Hakeem Jeffries, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanților, și cu Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat.

”Vă multumesc tuturor că sunteți aici. Le mulțumesc liderilor Congresului că sunt astăzi aici, avem multă treabă. Trebuie să finanțăm instituțiile guvernamentale, este o problemă importantă, încercăm să găsim soluții, cred că putem reuși. În privința Ucrainei, necesitățile sunt urgente, sperăm să putem discuta despre acest lucru. Consecințele lipsei de acțiuni se resimt în mod grav, zilnic, în Ucraina. Am vorbit cu unii din partenerii din cadrul G7. Chuck, tu tocmai ai revenit, partenerii sunt foarte îngrijorați. Trebuie să ne ocupăm și de pachetul de asistență pentru Israel, care conține și asistență umanitară pentru zona palestiniană, ceea ce cred că este important”, a afirmat Biden.

Senatul SUA a aprobat recent un plan de asistență militară destinată Ucrainei, Israelului și Taiwanului, dar proiectul de peste 95 de miliarde de dolari este blocat în Camera Reprezentanților, aflată sub controlul Partidului Republican. Proiectul are valoarea totală de 95,34 de miliarde de dolari, fiind prevăzute 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia militară rusă, 14 miliarde de dolari pentru Israel, în contextul războiului cu grupul Hamas, și 4,83 miliarde de dolari pentru parteneri din zona Asia-Pacific, inclusiv pentru Taiwan, în scopul descurajării Chinei. De asemenea, sunt prevăzute 9,15 miliarde de dolari pentru asistență umanitară destinată civililor palestinieni din Fâșia Gaza și Cisiordania, refugiaților din Ucraina și din alte zone afectate de conflicte militare.

Însă liderii opoziției republicane cer Administrației Biden să prezinte proiecte clare de combatere a imigrației la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, s-a declarat optimist, marți, în privința unui acord de evitare a blocării instituțiilor guvernamentale, pe fondul disputelor bugetare.

”Credem că putem ajunge la un acord asupra acestor probleme, pentru evitarea suspendării activităților agențiilor guvernamentale. Aceasta este prima noastră responsabilitate”, a afirmat Mike Johnson.

Foto: Profimedia

Citește și:

BLOOMBERG: Grupul G20 consideră că economia mondială poate depăși dificultățile fără efecte grave

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...