• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

GÂNDUL LIVE. Alexandru Rafila: Creșterea numărului de cazuri, de abia la început / Care sunt veștile bune

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat la GÂNDUL LIVE că această creștere a numărului cazurilor de coronavirus este de abia la început. Există însă și vești relativ bune, care arată că cei mai mulți bolnavi (30-60 ani) au forme ușoare sau medii ale bolii.

„Este creșterea care a început. Noi am avut aproape o dublare a nr de cazuri. Probabil că lucrurile vor arăta asemănător în zilele următoare. Ce pot să remarc ca și lucruri bune, faptul că sunt puține persoane peste 70 de ani care sunt afectate, 4%, din categoriile cele mai expuse, faptul că majoritatea îmbolnăvirile au fost cu vârsta între 30-60 ani, forme ușoare sau medii. Cazurile grave sunt în jur de 15. Din păcate am avut și 4 decese la persoane cu afecțiuni preexistente.

Focarul din rândul medicilor e o continuitate a ceea ce s-a întâmplat în unele zile. Spitalul din Suceava va fi un spital și pentru pacienți cu același virus. Să nu extindem și la alte spitale. Personalul medical care are echipament corespunzător nu este considerat un contact apropiat, poate continua activitatea. E foarte important ca să instruim mai bine personalul. Să utilizeze cât mai mult echipamentele de protecție”, a declarat Rafila la GÂNDUL LIVE.

Inchide