VIDEO | „Ar fi putut fi o tragedie”. O mașină Tesla aflată pe pilot automat a fost la un pas să omoare doi polițiști

Publicat: 10/02/2022, 11:37
Actualizat: 10/02/2022, 11:58

O mașină Tesla aflată pe pilot automat a fost la un pas să omoare doi polițiști. Șoferul autoturismului se uita la un film, în timpul mersului, iar prezența de spirit a agenților a făcut să fie evitată o tragedie.

Conform imaginilor surprinse de camera de bord, Tesla aflată pe pilot automat s-a izbit de o mașină de poliție pe o autostradă din SUA, scrie presa americană.

La volanul Tesla se afla Devainder Goli, un medic din Raleigh, care se uita la un film pe telefonul său mobil în timp ce mașina conducea singură, potrivit oficialilor.

Conform imaginilor, Tesla intră în mașina de patrulare și o împinge spre o agent de poliție și ajutorul de șerif din zonă. Acesta din urmă a fost tras de polițist din fața autoturismului și, astfel a fost evitată o tragedie.

„Din fericire, polițistul l-a tras pe ajutorul de șerif din drum când a auzit scârțâitul cauciucurilor și într-o clipă am fi putut pierde o viață sau mai multe vieți”, a spus șeriful din comitatul Nash, Keith Stone, după accident.

„Ar fi putut fi foarte îngrozitor”, a mai spus Stone.

Accidente similare sunt în curs de verificare

Departamentul de Transport al SUA analizează mai multe accidente similare care au implicat mașini Tesla pentru a afla ce rol ar fi putut juca pilotul automat în accident.

Multe dintre accidente s-au petrecut noaptea.

Până acum, 17 persoane au fost rănite și una a murit, din cauza mașinilor Tesla aflate pe pilot automat.

„Aceste sisteme sunt concepute pentru ca șoferul să fie atent la drum și, chiar și în cazul sistemului Tesla, mâinile ar trebui să fie pe volan”, a spus Sam Abuelsamid, self-driving vehicle expert.

Tesla, fondată de miliardarul Elon Musk, spune că funcția sa de pilot automat necesită supraveghere activă a șoferului și nu face vehiculul autonom.

„Producătorii adesea exagerează când vine vorba despre ce pot face sistemele și nu vorbesc atât de mult despre ceea ce nu pot face”, a mai spus Abuelsamid.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase