Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule în SUA din cauza unei posibile defecţiuni legată de centura de siguranţă

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule în SUA din cauza unei posibile defecţiuni legată de centura de siguranţă
Publicat: 04/02/2022, 09:30
Actualizat: 04/02/2022, 09:35

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule în Statele Unite ale Americii, din cauza unei posibile defecţiuni la semnalul sonor al centurii de siguranţă, care pornește atunci când mașina se pune în mișcare, iar șoferul nu și-a fixat centura.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA) a anunțat vehiculele Model S şi Model X, 2017-2022 Model 3 şi 2020-2022 Model Y, din 2021-2022, nu respectă standardul federal de siguranţă pentru autovehicule privind ”protejarea faţă de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează, scrie Reuters.

Tesla va face o actualizare de software pentru a rezolva problema.

Tesla le-a spus celor de la NHTSA că până, pe 31 ianuarie, nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a afirmat într-un document depus la NHTSA, că Institutul de Testare şi Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus în atenţia Tesla această deficienţă.

Compania precizează că, în cazul vehiculelor rechemate, o eroare de software poate împiedica activarea smenalului sonor la pornirea vehiculului.

Producătorul auto a adăugat că problema nu afectează semnalul sonor al centurii de siguranță care se activează atunci când vehiculul depășește 22 km/h.

Eroarea nu afectează și semnalul luminos al centurii de siguranță, care apare în ecranul de la bordul mașinii.

Tesla a fost verificată din ce în ce mai mult de autorităților de reglementare din SUA și a retras mai multe mașini, în ultimele luni.

La începutul săptămânii, Tesla a anunțat că a rechemat 53.822 de vehicule din SUA din cauza unei potențiale defecțiuni la software care face ca anumite modele de mașini să nu se oprească complet în intersecții.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase