VIDEO | Cel mai în vârstă fotbalist japonez spune că vrea să joace până la 60 de ani. Kazuyoshi Miura a semnat cu un nou club din prima ligă japoneză

VIDEO | Cel mai în vârstă fotbalist japonez spune că vrea să joace până la 60 de ani. Kazuyoshi Miura a semnat cu un nou club din prima ligă japoneză
Sursă foto: Captură Youtube
Publicat: 11/01/2022, 10:32

Cel mai în vârstă jucător de fotbal al Japoniei, Kazuyoshi Miura, a semnat la 54 de ani un nou contract cu un club din a patra ligă, Suzuka Point Getters, unde antrenor este fratele său mai mare, scrie the Japan Times. Transferul a fost anunţat pe 11 ianuarie la ora 11:11, un simbol pentru atacantul care va purta numărul 11.

Miura a promis că „va lupta pentru a ajuta echipa să câştige”. El va împlini 55 de ani în februarie și spune că vrea să joace până la vârsta de 60 de ani. A debutat în fotbal în 1990 și a ajuns la Cupa Mondială în 1998, în echipa Japoniei. Fotbalistul japonez a evoluat de-a lungul lungii sale cariere la cluburi din Brazilia, Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

În 2021, Miura şi-a îmbunătăţit recordul de cel mai în vârstă fotbalist care evoluează într-un meci din prima ligă japoneză, jucând la vârsta de 54 de ani şi 12 zile în cel de-al 36-lea său sezon la profesionişti.

Miura a primit oferte de la mai multe cluburi din Japonia şi din străinătate, după ce a jucat la Yokohama FC, sezonul trecut, în J-League, prima ligă japoneză.

Însă, Yokohama a terminat pe ultimul loc în campionat, iar Miura a refuzat prelungirea contractului. „Le mulţumesc că mi-au dat şansa de a juca aici”, a scris el într-un comunicat publicat de noul său club.