VIDEO. Locul din România unde zăpada are 6 metri înălțime la această oră

VIDEO. Locul din România unde zăpada are 6 metri înălțime la această oră
Captura video - Facebook
Publicat: 13/05/2020, 13:34
Actualizat: 06/04/2021, 23:52

A început deszăpezirea pe DN 7C Transfăgărăşan, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, care este închis circulaţiei şi unde, în unele locuri, stratul de zăpadă depăşeşte şase metri, a anunţat miercuri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

„A început de câteva zile operaţiunea de deszăpezire a DN 7C Transfăgărăşan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depăşeşte chiar şi 5-6 metri”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii DRDP Braşov.

Accesul la Bâlea Lac, doar cu telecabina

Potrivit sursei citate, accesul la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în munţii Făgăraş, se poate face până la 1 iulie doar cu telecabina.

„Menţionăm că, în conformitate cu normativele în vigoare, circulaţia pe toată lungimea DN 7C – Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci, circulaţia pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş) este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor. Cei care doresc să viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu maşina până la Bâlea Cascadă şi de acolo pot folosi telecabina”, se mai arată în comunicatul DRDP Braşov.

Iarna s-a întors în România în luna mai

Ninsorile abundente au pus stăpânire pe o mare parte a teritoriului României săptămâna trecută.

În ceea ce privește vremea în următoarea perioadă, zilele calde, cu temperaturi de până la 25 de grade, vor alterna  cu cele răcoroase, se arată în prognoza pentru perioada 11-24 mai, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase