VIDEO. Mult așteptatul IPHONE 5, în magazine. Cei mai ahtiați fani au stat la rând și o săptămână. Unii, au stat pe bani

Publicat: 21/09/2012, 20:08
Actualizat: 22/08/2013, 14:28

Isterie în fața magazinelor Apple din marile orașe ale lumii, după ce vineri dimineață gigantul a pus în vânzare atât de mediatizatul terminal, IPHONE 5, scrie Daily Mail. Londra, New York și Sydney au fost punctele fierbinți ale globului, fanii formând cozi de kilometri pentru a pune primii mâna pe cel mai așteptat telefon al anului. Unii dintre ei s-au aflat acolo strict pentru a câștiga niște bani, ei vânzând telefonul la suprapreț sau fiind plătiți de alții să le țină loc la coadă.

Cu saci de dormit după ei, mâncare și băuturi, fanii au stat zile întregi sau chiar o săptămână în fața magazinelor, pentru a nu-și pierde locurile la rând. Totul în condițiile în care, la începutul săptămânii, Apple a anunțat că precomenzile la IPHONE 5 au depășit două milioane de unități pe zi, fiind de două ori mai mari decât recordul anterior, stabilit de iPhone4S.

Startul s-a dat în Australia, prima țară pe calendarul de vânzări al Apple. Aici, fanii au fost în extaz în momentul în care magazinul și-a deschis ușile pentru primii cumpărători de pe glob. Aceștia au fost întâmpinați de angajații magazinului în aplauze.

Acești doi australieni sunt primii deținători ai terminalului iPhone5 din lume. bloomberg.com

La Londra, magazinele s-au deschis la ora 08.00. Aici, telefonul se vinde cu prețuri între 661 și 873 de euro. Primul cumpărător din Marea Britanie a fost Ryan Williams, un om de afaceri, care a descris momentul în care a primit telefonul în mână ca unul „nebun”.

Williams, un tânăr de 22 de ani, din Marea Britanie, a spus că a așteptat în fața magazinului o săptămână, alături de un prieten. Cei doi însă au mai avut o misiune în această săptămână. Ei și-au propus să strângă bani, pentru o organizație britanică de cercetare a cancerului, de la persoanele alături de care au stat la rând, adunând în acest timp aproximativ 1.350 de lire. „Nu mă așteptam la o asemenea ocazie, ca să fiu sincer. (…) Am încercat să mă ajut de publicitatea creată în jurul acestui eveniment, așa că dacă am putut sta la rând în dublu scop, pentru achiziționarea telefonului și pentru o strângere de fonduri”, mărturisește Williams.

AFP/ Mediafax Foto

Alții au reușit să facă din așteptare un mod de a scoate bani. Anticipând aglomerația și isteria care vor urma, unele persoane au ocupat un loc în rând doar pentru a-l vinde mai apoi, fără intenția de a cumpăra telefonul. Un alt exemplu este al celor care, în același spirit comercial, au fost printre primii care au achiziționat un model pentru a îl vinde la ieșirea din magazin celor care încă mai aveau de așteptat.

bloomberg.com

Peter Mitchell a stat în fața magazinului londonez încă de luni, fără a fi însă interesat de smartphone pentru el însuși. „Stau aici pentru doi prieteni de ai mei. Unul mi-a dat 625 de euro, celălalt 250. Eu mi-am comandat iPhone-ul, așa că îmi va veni acasă. (…) Prietenii mi-au dat în total 875 de euro pentru a sta la rând, așa că atunci când unii râd de mine că aștept aici, le râd înapoi deoarece plec acasă cu mai mulți bani decât câștigă ei într-o săptămână” spune Peter, mulțumit de afacere.

La New York, fanii au stat chiar și în ploaie în așteptarea deschiderii magazinelor.

Cererea pentru IPHONE 5 a depășit oferta, unele precomenzi urmând să fie onorate în octombrie și nu în septembrie așa cum era planificat inițial, se arată într-un comunicat al Apple.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei, scrie Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...