VIDEO. Mult așteptatul IPHONE 5, în magazine. Cei mai ahtiați fani au stat la rând și o săptămână. Unii, au stat pe bani

Publicat: 21/09/2012, 20:08
Actualizat: 22/08/2013, 14:28

Isterie în fața magazinelor Apple din marile orașe ale lumii, după ce vineri dimineață gigantul a pus în vânzare atât de mediatizatul terminal, IPHONE 5, scrie Daily Mail. Londra, New York și Sydney au fost punctele fierbinți ale globului, fanii formând cozi de kilometri pentru a pune primii mâna pe cel mai așteptat telefon al anului. Unii dintre ei s-au aflat acolo strict pentru a câștiga niște bani, ei vânzând telefonul la suprapreț sau fiind plătiți de alții să le țină loc la coadă.

Cu saci de dormit după ei, mâncare și băuturi, fanii au stat zile întregi sau chiar o săptămână în fața magazinelor, pentru a nu-și pierde locurile la rând. Totul în condițiile în care, la începutul săptămânii, Apple a anunțat că precomenzile la IPHONE 5 au depășit două milioane de unități pe zi, fiind de două ori mai mari decât recordul anterior, stabilit de iPhone4S.

Startul s-a dat în Australia, prima țară pe calendarul de vânzări al Apple. Aici, fanii au fost în extaz în momentul în care magazinul și-a deschis ușile pentru primii cumpărători de pe glob. Aceștia au fost întâmpinați de angajații magazinului în aplauze.

Acești doi australieni sunt primii deținători ai terminalului iPhone5 din lume. bloomberg.com

La Londra, magazinele s-au deschis la ora 08.00. Aici, telefonul se vinde cu prețuri între 661 și 873 de euro. Primul cumpărător din Marea Britanie a fost Ryan Williams, un om de afaceri, care a descris momentul în care a primit telefonul în mână ca unul „nebun”.

Williams, un tânăr de 22 de ani, din Marea Britanie, a spus că a așteptat în fața magazinului o săptămână, alături de un prieten. Cei doi însă au mai avut o misiune în această săptămână. Ei și-au propus să strângă bani, pentru o organizație britanică de cercetare a cancerului, de la persoanele alături de care au stat la rând, adunând în acest timp aproximativ 1.350 de lire. „Nu mă așteptam la o asemenea ocazie, ca să fiu sincer. (…) Am încercat să mă ajut de publicitatea creată în jurul acestui eveniment, așa că dacă am putut sta la rând în dublu scop, pentru achiziționarea telefonului și pentru o strângere de fonduri”, mărturisește Williams.

AFP/ Mediafax Foto

Alții au reușit să facă din așteptare un mod de a scoate bani. Anticipând aglomerația și isteria care vor urma, unele persoane au ocupat un loc în rând doar pentru a-l vinde mai apoi, fără intenția de a cumpăra telefonul. Un alt exemplu este al celor care, în același spirit comercial, au fost printre primii care au achiziționat un model pentru a îl vinde la ieșirea din magazin celor care încă mai aveau de așteptat.

bloomberg.com

Peter Mitchell a stat în fața magazinului londonez încă de luni, fără a fi însă interesat de smartphone pentru el însuși. „Stau aici pentru doi prieteni de ai mei. Unul mi-a dat 625 de euro, celălalt 250. Eu mi-am comandat iPhone-ul, așa că îmi va veni acasă. (…) Prietenii mi-au dat în total 875 de euro pentru a sta la rând, așa că atunci când unii râd de mine că aștept aici, le râd înapoi deoarece plec acasă cu mai mulți bani decât câștigă ei într-o săptămână” spune Peter, mulțumit de afacere.

La New York, fanii au stat chiar și în ploaie în așteptarea deschiderii magazinelor.

Cererea pentru IPHONE 5 a depășit oferta, unele precomenzi urmând să fie onorate în octombrie și nu în septembrie așa cum era planificat inițial, se arată într-un comunicat al Apple.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei, scrie Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani