VIDEO. Declarații Ponta și Chițoiu: Șeful Privatizării trebuie schimbat. În spatele uneia din firmele „girante” a lui Diaconescu era un scriitor de romane polițiste

Publicat: 01/10/2012, 22:32
Actualizat: 13/07/2016, 00:56

Premierul Victor Ponta a anunțat în această seară anularea licitației Oltchim, susținând că Dan Diaconescu nu a făcut dovada că are banii pentru plata acțiunilor. Șeful guvernului a comentat că „circul s-a încheiat”. Pentru a-și susține afirmațiile privind neseriozitatea adjudecatarului Diaconescu, Ponta a spus că „persoana olandeză, care într-un document emis Eximbank anunță că dețtine 45 de mil, e o persoană care nu are niciun fel de cont, nu mai are domiciliul în Spania, ultima oară avea domiciliul in Spania. E scriitor de romane polițiste și semnează cu pesudonimnul Ed Sanders”.

De asemenea, Victor Ponta a anunțat planul pentru următoarea perioadă. Guvernul va începe miercuri discuțiile cu principalii creditori ai Oltchim, respectiv AVAS, Electrica, BCR, Banca Transilvania și CEC, iar joi va prezenta planul de relansare a combinatului, inclusiv cu măsuri de plată a salariilor restante.

Ponta a precizat că planul Guvernului presupune și pregătirea companiei pentru o nouă privatizare, care să fie inițiată cel mai probabil anul viitor, în alte condiții.

Totodată, Ponta a anunțat că Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie va sesiza organele penale asupra acțiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim și va prezenta fapte care să constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false și încercarea de a înșela statul.

Gândul a transmis LIVE TEXT și LIVE VIDEO.

UPDATE 21:00. Daniel Chițoiu: Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcție, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim”.

UPDATE 20:50 Victor Ponta: Toți reprezentanții guvernului au dispoziție clară de la mine să nu se lase atrași în acțiuni de circ mediatic. Regret acest spectacol pe care l-am văzut în aceste zile.

UPDATE 20:46 Victor Ponta: Ministrul economiei va solicita Oltchim numirea unui nou director general care să nu fie sub influența domnului Roibu și să pună stăpânire asupra documentelor societății. Miercuri, ministrul muncii va informa asupra stadiului anchetelor sociale de la Oltchim. Ministrul Chițoiu și ministrul de Finanțe vor discuta miercuri cu toți creditorii oficiali: AVAS, Electrica și cele trei bănci BCR, CEC și Banca Transilvania. Vom prezenta joi pașii necesari pentru un nou mod de management, plata salariilor restante și o privatizare care să aibă loc în anul 2013.

UPDATE 21:44 Persoana olandeză, care într-un document emis Eximbank anunță că dețtine 45 de mil, e o persoană care nu are niciun fel de cont, nu mai are domiciliul în Spania, ultima oară avea domiciliul in Spania. E scriitor de romane polițiste și semnează cu pesudonimnul Ed Sanders.

UPDATE 21:43 Victor Ponta: Toate acestea vor constitui obiectul unei sesizări a OPSPI. Nu există niciun fel de cont, firma olandeză nu există. Compania DIP SOVgroup din Rusia are un capital de 200 de euro și în 2011 a avut o cifră de afaceri de 8.352 de euro.

UPDATE 20:41Victor Ponta: Am cerut o abordare responsabilă domnului ministru Chițoiu. Cumpărătorul a promis ca în 10 zile să semneze contractul. Diaconescu a promis că va plăti 45 de milioane de euro, nu bani pentru salarii, ci 45 de milioane de ero contravaluarea acțiunilor. În oferta de cumpărare s-a prezentat obligativitatea de a prezenta un plan de afaceri în 48 de ore. Totul s-a făcut în detrimentul și bătaia de joc a celor care lucrează la Oltchim.

UPDATE 20:38 Victor Ponta: În luna mai 2009, Adriean Videanu a solicitat CE acordarea unui împrumut. Până în martie 2012 nu s-a întreprins nimic. În 6 martie, s-a publicat în Jurnalul UE că România și-a retras notificarea. În aceste condiții s-a organizat licitația, în condiții de natură să faciliteze apariția la licitație a unie persoane care nu are capacitatea financiară, ci interese politice și de imagine, în detrimentul angajaților de la Oltchim.

UPDATE 20:34 Victor Ponta: Procedura a eșuat. Din această seară punem capăt circului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale