Anchetă la SJU Buzău, după ce doi medici care erau de gardă s-au luat la bătaie

Anchetă la SJU Buzău, după ce doi medici care erau de gardă s-au luat la bătaie
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a declanșat o anchetă după ce doi medici din cadrul unității medicale s-au luat la bătaie, sâmbătă dimineață, în timp ce se aflau în gardă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 15/10/2012, 20:11
Actualizat: 27/09/2018, 21:40

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Buzău, medicul Marius Anastasiu, luni, a fost convocat de urgență comitetul director al spitalului pentru a discuta cazul celor doi medici care au avut o altercație în timpul gărzilor, sub ochii pacienților, altercație care a degenerat în bătaie.

„Este vorba despre un incident neplăcut petrecut în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, care i-a avut ca protagoniști pe doi colegi implicați într-o altercație ce a culminat și cu elemente de agresiune fizică. Am luat hotărârea să demarăm rapid o anchetă internă”, a declarat, luni, managerul Spitalului Județean Buzău, Marius Anastasiu.

Conflictul dintre cei doi medici care fac obiectul anchetei demarate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a avut loc sâmbătă dimineață. Medicul Monica Ștefan, de la Secția Urgențe, a sunat la 112 și a anunțat că a fost agresată de un alt medic, George Mîncu, rezident pe medicină de urgență într-o unitate spitalicească din Capitală și angajat la spitalul din Râmnicu Sărat, în timp ce la Sppitalul din Buzău face două gărzi pe lună.

Medicul le-a povestit polițiștilor că în dimineața respectivă, în urma unui conflict, bărbatul i-ar fi dat un pumn în față, iar ulterior i-ar fi smuls cercelul din ureche. Conflictul dintre cei doi s-a terminat abia după ce forțele de ordine au pătruns în încăpere și l-au scos pe medicul violent afară pentru a-l calma.

„La momentul acesta unul dintre colegi, cel care a inițiat agresiunea, a fost eliberat din activitatea de gardă, urmând ca marți să luăm hotărârea finală asupra încetării contractului de colaborare cu acest coleg care efectuează doar servicii de gardă, el aparținînd altui spital din județ”, a adăugat dr. Anastasiu.

Potrivit unor surse neoficiale, incidentul s-ar fi produs după ce dr. Mâncu i-ar fi solicitat în mod expres dr. Ștefan să consulte un pacient în timp ce aceasta ar fi vorbit la telefon, scandalul iscat consumându-se sub ochii bolnavilor care se aflau la acea oră în unitatea medicală.

„M-am întors în camera de gardă, eram cu colega mea tot medic, s-a năpustit în camera de gardă și a început să țipe și să îmi reproșeze că insinuez că nu m-a salutat. I-am spus că nu insinuez nimic, nu mă deranjează dacă mă salută sau nu, și mi-a spus la un moment dat că dânsul salută când dorește, pe cine dorește și dacă este cazul îmi dă și un pumn. Imediat m-a atacat și a început să mă lovească cu pumnii în cap, colega mea a fugit după ajutor la oamenii de ordine, care l-au imobilizat împreună cu brancardierii. În urma investigațiilor, în afara echimozelor de la nivelul regiunii faciale, am o subluxație de mandibulă cu o fisură la nivelul ramului mandibular”, a declarat, luni, Monica Ștefan, medicul agresat.

Și Colegiul Medicilor s-a sesizat în acest caz și a convocat pentru marți Comisia de Litigii. Șeful Colegiului, medicul Ion Japie, a declarat că nu este un caz de malpraxis, ci unul de deontologie medicală, dar și alte abateri, ai căror protagoniști sunt cei doi medici.

„Am convocat comisia de deontologie medicală, îi vom convoca și pe cei doi actori din nefericire, să vedem părerile fiecăruia. Din punct de vedere profesional nu au fost probleme, din punct de vedere deontologic vedeți și dumneavoastră că e o problemă”, a declarat dr Ion Japie.

Incidentul a fost reclamat de medicul agresat la Poliția Muncipiului, care a declanșat o anchetă penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Asociația de proprietari are interzis. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Când a apărut primul dinozaur cu sânge cald?
×