ACCIDENT ÎN ARGEȘ. Două profesoare au fost murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren

ACCIDENT ÎN ARGEȘ. Două profesoare au fost murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren
Publicat: 18/10/2012, 16:42
Actualizat: 28/03/2019, 01:40

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, cele două femei, ambele profesoare la școala din satul Drăghici, comuna Mihăilești, aveau 33, respectiv, 41 de ani, iar în momentul în care mașina a fost lovită de trenul Regio Pitești – Câmpulung Muscel ele se duceau acasă, după încheierea cursurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma impactului, cele două victime au rămas blocate în autoturism, la fața locului fiind trimise un echipaj de descarcerare și mai multe ambulanțe. Ambele femei au fost scoase din mașină, una fiind încarcerată și fiind necesară decopertarea autoturismului. Au fost resuscitate, dar nu au mai putut fi salvate, cu toate eforturile medicilor. Din primele informații reiese că autoturismul circula pe DN 73 și nu a acordat prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind lovit de un tren de călători care circula pe ruta Pitești – Câmpulung Muscel, mașina fiind târâtă pe o distanță de 150 de metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, plutonier adjunct Sorina Slăvoiu.

Cele două femei, cadre didactice la școala din satul Drăghici, comuna Mihăești, predau Fizică și Chimie, respectiv Desen elevilor din zonă. Primele cercetări arată că la volanul mașinii era femeia de 41 ani, profesoară de fizică, din satul Valea Popii, comuna Mihăești, iar pasagera era profesoară de 33 de ani, din Berevoiești, care avea doi copii.

Localnicii spun că tatăl șoferiței a murit în urmă cu peste 20 de ani, într-un accident rutier, când în autoturism era și femeia, pe atunci elevă de liceu, iar fratele pasagerei a murit în urmă cu câțiva ani într-o coliziune cu o altă mașină, pe o șosea din județul Constanța.

„O știm demult, pe mine, de exemplu m-a luat de dimineață la ocazie, ne-am despărțit, ne-am dat «bună ziua» și ne-am despărțit. Iar acum uitați-vă ce s-a întâmplat. Și tatăl ei a murit acum mulți ani la trecerea de cale ferată de la Pișcani, i-a lovit trenul mașina, iar în autoturism era și fiica sa, profesoara de acum, care atunci a scăpat. Iar fratele celeilalte a murit acum câțiva ani, în accident rutier, în Constanța”, a declarat o localnică.

Mecanicul de locomotivă al trenului Regio Pitești – Câmpulung Muscel spune că a văzut mașina și a dat semnale acustice, frânând în același timp garnitura feroviară, însă șoferița care „vorbea la telefon nu a schițat niciun gest”.

„Dacă nu frânam târam mașina 500 de metri, nu 150 de metri, așa cum s-a întâmplat. Călătorii nu au avut de suferit, conduc un tren cu două vagoane, dar călătorii nu au pățit nimic. Cele două femei am înțeles că au decedat, eu am văzut de la distanță mașina, șoferița vorbea la telefon, dar nu a schițat niciun gest”, a declarat mecanicul trenului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, accidentul a avut loc pe DN 73 la un pasaj peste calea ferată Pitești – Câmpulung Muscel, în zona satului Drăghici

Primele date ale polițiștilor arată că șoferița mașinii, una dintre cele două victime, nu a respectat semnificația indicatoarelor „Stop” și „Crucea Sfântului Andrei”, intrând pe trecerea la nivel peste calea ferată fără a se asigura, mașina fiind lovită de o garnitură feroviară și împinsă peste 70 de metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...