Oltean: Vrem ca din 10 decembrie să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut

Oltean: Vrem ca din 10 decembrie să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 28/09/2018, 21:02

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaților ARD din județ pentru alegerile parlamentare, că alianța vrea să revină la guvernare pentru a continua ce a rămas nefăcut din 7 aprilie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Vrem ca începând cu 10 decembrie să formăm Guvernul, să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut din 7 aprilie. În 2004, cu PNL am format Alianța DA și am guvernat, din păcate, doar doi ani. În 2008, PDL a câștigat alegerile și, pentru prima dată, a fost în măsură să creeze un Guvern în care el să fie coloana principală. Și am guvernat până în 7 aprilie 2012. Acum, PDL împreună cu toate forțele de dreapta, s-a angajat într-o bătălie politică fără precedent, sub o denumire nouă, plină de înțelepciune, Alianța România Dreaptă. Cine nu vrea o Românie dreaptă, cinsitită, cu oameni harnici, în care fiecare să-și găsească locul?”, a spus liderul județean al PDL, Ioan Oltean.

El a adăugat că PDL a guvernat într-o perioadă extrem de dificilă, „cea mai grea din 1990 încoace”, când România a fost sub „puterea unei crize economice fără precedent”.

„PDL și Guvernele Boc și Ungureanu au avut curajul să ia măsurile necesare pentru a depăși aceste vremuri, pentru a avea o situație socială stabilă. Justiția era independentă, transparentă. Ne-am asumat acest risc, această mare responsabilitate știind că vom pierde simpatia multora dintre cei care ne-au votat în 2008, că vom pierde membri ai partidului. Dar trebuia să aibă cineva curajul să facă reformele pe care alte țări le fac azi, după ce au constatat succesul acestora în România, în timpul Guvernului Boc. Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel spunea că modelul Guvernului Boc este unul de urmat, dându-l drept exemplu”, a declarat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a spus că, deși PDL a pierdut alegerile locale, a câștigat România.

„Oameni buni, România a fost salvată de Guvernele Boc și Ungureanu. România era o țară stabilă, avea o creștere economică prognozată de peste 2,5 la sută și o imagine externă extraordinară. Era cea mai bună imagine pe care România a avut-o din 1990 încoace. România se integrase pe deplin în UE, făcând dovada că poporul român nu e cu nimic mai prejos decât celelealte popoare. Am lăsat o țară în care raportul euro-moneda națională era echilibrat, inflația era sub media europeană, șomajul era redus sub media europeană, poporul avea speranță că binele e aproape, exista posibilitatea reîntregirii salariilor cu 25 la sută și restituirea sumelor reținute de la pensionari. Am lăsat o țară echilibrată, cu un popor împăcat că lucrurile sunt pe drumul cel bun”, a spus el.

Ioan Oltean i-a îndemnat pe cei prezenți să voteze candidații ARD la alegerile parlamentare și să strângă cât mai multe voturi pentru ca alianța să ajungă la guvernare.

În Bistrița-Năsăud, candidații ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt toți de la PDL. La Camera Deputaților candidează politologul Alin Seserman în Colegiul 1, profesorul Vasile Marc în Colegiul 2, președintele filialei județene, deputatul Ioan Oltean, în Colegiul 3, avocatul Monica Săsărman în Colegiul 4, iar la Senat juristul Eugen Curteanu în Colegiul 1 și juristul Cristian Florian în Colegiul 2.

PDL Bistrița-Năsăud și-a propus drept obiectiv să obțină două fotolii de deputați și unul de senator, la fel ca în 2008.

La lansarea candidaților ARD pentru alegerile parlamentare, care a avut loc la Sala Polivalentă din Bistrița, au participat peste o mie de persoane, majoritatea membri și simpatizanți ai PDL, PNȚCD și ai Forței Civice din județ.

Grupul „Iza” și Dinu Iancu Sălăjanu au prezentat câte un moment artistic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămâi fără certificat de înmatriculare. Toți șoferii sunt verificați. Nu scapă nimeni
Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce se întâmplă dacă zbori deasupra unui cutremur?
×