Oltean: Vrem ca din 10 decembrie să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut

Oltean: Vrem ca din 10 decembrie să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 28/09/2018, 21:02

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaților ARD din județ pentru alegerile parlamentare, că alianța vrea să revină la guvernare pentru a continua ce a rămas nefăcut din 7 aprilie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Vrem ca începând cu 10 decembrie să formăm Guvernul, să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut din 7 aprilie. În 2004, cu PNL am format Alianța DA și am guvernat, din păcate, doar doi ani. În 2008, PDL a câștigat alegerile și, pentru prima dată, a fost în măsură să creeze un Guvern în care el să fie coloana principală. Și am guvernat până în 7 aprilie 2012. Acum, PDL împreună cu toate forțele de dreapta, s-a angajat într-o bătălie politică fără precedent, sub o denumire nouă, plină de înțelepciune, Alianța România Dreaptă. Cine nu vrea o Românie dreaptă, cinsitită, cu oameni harnici, în care fiecare să-și găsească locul?”, a spus liderul județean al PDL, Ioan Oltean.

El a adăugat că PDL a guvernat într-o perioadă extrem de dificilă, „cea mai grea din 1990 încoace”, când România a fost sub „puterea unei crize economice fără precedent”.

„PDL și Guvernele Boc și Ungureanu au avut curajul să ia măsurile necesare pentru a depăși aceste vremuri, pentru a avea o situație socială stabilă. Justiția era independentă, transparentă. Ne-am asumat acest risc, această mare responsabilitate știind că vom pierde simpatia multora dintre cei care ne-au votat în 2008, că vom pierde membri ai partidului. Dar trebuia să aibă cineva curajul să facă reformele pe care alte țări le fac azi, după ce au constatat succesul acestora în România, în timpul Guvernului Boc. Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel spunea că modelul Guvernului Boc este unul de urmat, dându-l drept exemplu”, a declarat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a spus că, deși PDL a pierdut alegerile locale, a câștigat România.

„Oameni buni, România a fost salvată de Guvernele Boc și Ungureanu. România era o țară stabilă, avea o creștere economică prognozată de peste 2,5 la sută și o imagine externă extraordinară. Era cea mai bună imagine pe care România a avut-o din 1990 încoace. România se integrase pe deplin în UE, făcând dovada că poporul român nu e cu nimic mai prejos decât celelealte popoare. Am lăsat o țară în care raportul euro-moneda națională era echilibrat, inflația era sub media europeană, șomajul era redus sub media europeană, poporul avea speranță că binele e aproape, exista posibilitatea reîntregirii salariilor cu 25 la sută și restituirea sumelor reținute de la pensionari. Am lăsat o țară echilibrată, cu un popor împăcat că lucrurile sunt pe drumul cel bun”, a spus el.

Ioan Oltean i-a îndemnat pe cei prezenți să voteze candidații ARD la alegerile parlamentare și să strângă cât mai multe voturi pentru ca alianța să ajungă la guvernare.

În Bistrița-Năsăud, candidații ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt toți de la PDL. La Camera Deputaților candidează politologul Alin Seserman în Colegiul 1, profesorul Vasile Marc în Colegiul 2, președintele filialei județene, deputatul Ioan Oltean, în Colegiul 3, avocatul Monica Săsărman în Colegiul 4, iar la Senat juristul Eugen Curteanu în Colegiul 1 și juristul Cristian Florian în Colegiul 2.

PDL Bistrița-Năsăud și-a propus drept obiectiv să obțină două fotolii de deputați și unul de senator, la fel ca în 2008.

La lansarea candidaților ARD pentru alegerile parlamentare, care a avut loc la Sala Polivalentă din Bistrița, au participat peste o mie de persoane, majoritatea membri și simpatizanți ai PDL, PNȚCD și ai Forței Civice din județ.

Grupul „Iza” și Dinu Iancu Sălăjanu au prezentat câte un moment artistic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?