Angajații Oltchim care protestează față de restanțele salariale au blocat din nou DN 64

Angajații Oltchim care protestează față de restanțele salariale au blocat din nou DN 64
Aproximativ 1.500 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestează joi față de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați, au părăsit incinta combinatului și au blocat traficul pe drumul național 64, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 28/03/2013, 12:03
Actualizat: 02/04/2019, 18:56

Aproximativ 1.500 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestează joi față de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați, au părăsit incinta combinatului și au blocat traficul pe drumul național 64, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au vuvuzele și traversează DN 64, pe trecerea de pietoni, în ambele sensuri, traficul fiind blocat.

La fața locului s-au deplasat jandarmi și polițiști, care au deviat circulația pe rute secundare, în zonă fiind instituite trei filtre rutiere pentru dirijarea traficului.

Sute de angajați de la Oltchim Râmnicu Vâlcea și 450 de salariați de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Pitești, care aparține combinatului, s-au adunat, joi dimineață, în fața în fața pavilionului administrativ al unității, nemulțumiți de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați înainte ca planul de reorganizare al unității să fie elaborat și aprobat.

Oamenii au strigat „Hoții, hoții!”, „Vrem să muncim” și „Nu ne mai mințiți”, ei spunând că nu vor înceta protestele până nu vor avea răspunsuri la revendicări și până când premierul Victor Ponta nu va veni la combinat.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, declara că angajații sunt nemulțumiți că vor fi disponibilizați, că există restanțe salariale pe trei luni și că activitatea petrochimiei piteștene nu a fost reluată.

„Combinatul vâlcean funcționează doar la șase la sută din capacitate, banii reprezentând capitalul de lucru, cele 45 de milioane de euro nu au venit, cu ei am putea crește capacitatea de producție la 65 la sută și ar asigura menținerea producției la un asemenea nivel, care permite profit și menținerea oamenilor la lucru, păstrarea locurilor de muncă. Cerem insistent prezența premierului Victor Ponta la Vâlcea pentru a ne spune cum stau lucrurile la combinat. Sunt oameni aici care nu au din ce trăi de trei luni de zile, au rate la bănci, au restanțe la asociații, au copii de crescut, e o catastrofă socială. Ne-am săturat de rapoarte, analize, este obligatoriu să ni se spună concret, plecăm acasă cu salarii compensatorii, situație pe care nu ne-o dorim, sau rămânem, dar să știm perspectiva combinatului”, spunea Mihai Diculoiu.

Miercuri, peste 200 de angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat traficul pe Drumul Național 64, timp de două ore, cerând administratorului judiciar și reprezentanților Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.

Tot miercuri, peste 300 de salariați ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat pe DN 65 B și au blocat șoseaua în zona Vămii din Pitești, la un moment dat o parte a protestatarilor îmbrâncindu-se cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență, cererea de declanșare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Licitația pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim a fost câștigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eșec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
×