Chiliman: Sunt alături de cei excluși din PNL, rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi

Chiliman: Sunt alături de cei excluși din PNL, rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi
Publicat: 23/05/2013, 19:22
Actualizat: 18/03/2017, 10:13

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, afirmă că este sufletește alături de cei excluși, printr-un „act ticălos”, din PNL Sector 1, menționând că el rămâne în partid pentru a se bate din interior, zi de zi, „pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu”.

„Sunt plecat din țară până duminică, astfel încât nu pot fi și fizic alături de colegii și de prietenii mei excluși aseară din PNL. Îi asigur, însă, că le sunt alături sufletește, așa cum și ei au fost alături de mine și de PNL în fiecare zi pe care am petrecut-o, în ultimii 23 de ani, în acest partid istoric. Le mulțumesc colegilor mei pentru modul impecabil în care și-au făcut datoria față de valorile și principiile liberale, față de Partidul Național Liberal și față de oamenii din acest partid. Le mulțumesc colegilor mei și pentru buna-credință cu care și-au făcut datoria și față de ne-oamenii din acest partid care, în ultimii ani, s-au folosit de filiala PNL-Sector 1 ca de o trambulină menită să le conserve ori să le relanseze cariera politică. Și colegii mei, ca multe alte mii de români, sunt doar victime ale minciunii, ale oportunismului și ale politicianismului care subjugă, astăzi, Partidul Național Liberal”, scrie Chiliman, pe blog.

El precizează că rămâne în PNL.

„Le spun colegilor mei să țină capetele sus, să fie mândri de munca lor și să continue să-și facă datoria față de oamenii care investesc în noi încredere: cetățenii Sectorului 1, precum și toți românii care cred că unica șansă a societății noastre este drumul libertății personale și al moralei. Chiar dacă, astăzi, PNL a părăsit acest drum, noi vom continua să mergem pe el, împreună cu românii liberali, în Inițiativa România Liberală. PS: În ceea ce mă privește, actul ticălos de excludere în absență a colegilor mei îmi întărește convingerea că trebuie să rămân în Partidul Național Liberal și să mă bat din interior, zi de zi, pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu”, mai scrie Chiliman.

Președintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chițoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care și Vlad Moisescu, pentru faptul că au „aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chițoiu a declarat că în cadrul ședinței Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care și Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de „aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit unor surse liberale, printre cei excluși în ședința de miercuri seară se află apropiați ai lui Andrei Chiliman, din Primăria Sector 1, printre care Ioana Costescu și Bogdan Pițigoi.

Vlad Moisescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman și unul dintre fondatorii Inițiativei România Liberală.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au funcții de conducere în partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcuși din formațiune în urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civică Inițiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, că a avut loc o primă discuție între IRL, PNȚCD și FC pentru „unificarea dreptei”, fiind vorba de un „parteneriat pe termen lung” care să treacă peste „interese și orgolii personale”.

Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?