Chiliman: Sunt alături de cei excluși din PNL, rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi

Chiliman: Sunt alături de cei excluși din PNL, rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi
Publicat: 23/05/2013, 19:22
Actualizat: 18/03/2017, 10:13

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, afirmă că este sufletește alături de cei excluși, printr-un „act ticălos”, din PNL Sector 1, menționând că el rămâne în partid pentru a se bate din interior, zi de zi, „pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu”.

„Sunt plecat din țară până duminică, astfel încât nu pot fi și fizic alături de colegii și de prietenii mei excluși aseară din PNL. Îi asigur, însă, că le sunt alături sufletește, așa cum și ei au fost alături de mine și de PNL în fiecare zi pe care am petrecut-o, în ultimii 23 de ani, în acest partid istoric. Le mulțumesc colegilor mei pentru modul impecabil în care și-au făcut datoria față de valorile și principiile liberale, față de Partidul Național Liberal și față de oamenii din acest partid. Le mulțumesc colegilor mei și pentru buna-credință cu care și-au făcut datoria și față de ne-oamenii din acest partid care, în ultimii ani, s-au folosit de filiala PNL-Sector 1 ca de o trambulină menită să le conserve ori să le relanseze cariera politică. Și colegii mei, ca multe alte mii de români, sunt doar victime ale minciunii, ale oportunismului și ale politicianismului care subjugă, astăzi, Partidul Național Liberal”, scrie Chiliman, pe blog.

El precizează că rămâne în PNL.

„Le spun colegilor mei să țină capetele sus, să fie mândri de munca lor și să continue să-și facă datoria față de oamenii care investesc în noi încredere: cetățenii Sectorului 1, precum și toți românii care cred că unica șansă a societății noastre este drumul libertății personale și al moralei. Chiar dacă, astăzi, PNL a părăsit acest drum, noi vom continua să mergem pe el, împreună cu românii liberali, în Inițiativa România Liberală. PS: În ceea ce mă privește, actul ticălos de excludere în absență a colegilor mei îmi întărește convingerea că trebuie să rămân în Partidul Național Liberal și să mă bat din interior, zi de zi, pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu”, mai scrie Chiliman.

Președintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chițoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care și Vlad Moisescu, pentru faptul că au „aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chițoiu a declarat că în cadrul ședinței Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care și Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de „aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit unor surse liberale, printre cei excluși în ședința de miercuri seară se află apropiați ai lui Andrei Chiliman, din Primăria Sector 1, printre care Ioana Costescu și Bogdan Pițigoi.

Vlad Moisescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman și unul dintre fondatorii Inițiativei România Liberală.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au funcții de conducere în partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcuși din formațiune în urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civică Inițiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, că a avut loc o primă discuție între IRL, PNȚCD și FC pentru „unificarea dreptei”, fiind vorba de un „parteneriat pe termen lung” care să treacă peste „interese și orgolii personale”.

Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore