Angajații de la Oltchim Râmnicu Vâlcea l-au forțat pe prefect să intre la discuții cu sindicatele

Angajații de la Oltchim Râmnicu Vâlcea l-au forțat pe prefect să intre la discuții cu sindicatele
Publicat: 04/07/2013, 14:00
Actualizat: 29/03/2019, 22:29

Angajații de la Oltchim Râmnicu Vâlcea l-au forțat pe prefectul județului, Mircea Nadolu, să intre în sala de ședințe a combinatului pentru a discuta cu conducerea și sindicatele despre neplata salariilor pe luna mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Celor peste o sută de angajați de la Oltchim care s-au adunat, joi, în fața pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta față de neplata salariilor li s-au alăturat și persoane disponibilizate.

În mijlocul protestatarilor a venit și prefectul județului Vâlcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorbă cu aceștia, fiind însă huiduit.

Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele și cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajații Oltchim au mers după el.

La sediul Uzinelor Govora, angajații s-au așezat în fața mașinii lui Mircea Nadolu și l-au obligat pe acesta să îi însoțească în sala de ședințe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuții.

„Oamenii, atât cei care lucrează, dar și cei care au fost disponibilizați, sunt supărați că au fost concediați. S-au concediat aproape o mie de salariați și s-a promis că ulterior combinatul va funcționa la 65 la sută, dar noi funcționăm tot la 7-8 la sută. De asmenea, cei plecați în șomaj nu au primit plățile compensatorii și salariile, iar cei care lucrează sunt supărați că vor primi mâine (n.r. – vineri) doar 50 la sută din lichidarea lunii mai, iar diferența la sfârșitul lunii iulie. Oamenii dau vina pe administratorul judiciar și pe premierul Victor Ponta și spun că situația este explozivă”, a declarat liderul Sindicaului Oltchim Mihai Diculoiu.

La ora transmiterii acestei știri, au loc discuții între reprezentanții salariaților, conducerea combinatului și prefectul județului Vâlcea, iar în curtea Oltchim protestul continuă.

Peste o sută de angajați de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, joi dimineață, în fața pavilionului administrativ al societății, nemultumiți că nu au primit salariile pentru luna mai. Salariații au strigat „Hoții” și „Demisia”.

Potrivit reprezentanților sindicali, oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile pentru luna mai, vineri urmând să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.

În luna iunie, peste 900 de salariați de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea și 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Pitești – au fost disponibilizați, ei beneficiind de indemnizație de șomaj și venit de completare.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvență de la începutul acestui an, reprezentanții potențialului investitor afirmând că vor analiza situația înainte de a lua o decizie.

Ulterior, în 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunța că Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea combinatului, dacă grupul azer este interesat de achiziția Oltchim.

Combinatul Oltchim se află în insolvență din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eșuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La începutul acestui an, compania petrolieră azeră de stat SOCAR a anunțat că a ajuns la o rețea de 14 benzinării în România și va continua să deschidă noi unități, în orașele Bacău, Focșani și Roman.

Compania azeră de stat are rețele de benzinării în Elveția, România, Ukraina și Georgia și produce anual 60 de milioane de tone de petrol și 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale.

Recent, SOCAR a câștigat controlul companiei grecești DESFA, operatorul rețelei de transport al gazelor naturale din Grecia, după retragerea grupului Gazprom din cursă.

În urmă cu trei ani, SOCAR anunța că este interesată să coopereze cu Oltchim și să își vândă produsele petrochimice pe piața românească, precizând atunci că acest lucru nu înseamnă că vrea să cumpere ceva în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Daniela Iliescu a făcut-o praf pe mama lui Culiţă, după ce a spus că e...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Anunţ trist despre Kate Middleton, făcut de apropiaţi! Trece prin iad
Ce se întâmplă dacă țineți pâinea la frigider, de fapt. Efectul la care nu v-ați...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Descoperirea secolului! Breaking news!
Vlad Pascu își încearcă norocul: Le-a cerut magistraților să fie judecat din nou în arest...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
O furtună văzută din spațiu arată ca „o meduză uriașă”. Cum este explicat fenomenul rar?
×