GOOGLE și-a schimbat sigla. Schimbarea intrată în vigoare la ora 00.00

GOOGLE și-a schimbat sigla. Schimbarea intrată în vigoare la ora 00.00
Publicat: 27/09/2013, 11:18
Actualizat: 02/09/2015, 00:44

GOOGLE, care deține cel mai important motor de căutare din lume, sărbătorește, vineri, 15 ani de la înființare, printr-un logo special, interactiv.

GOOGLE și-a modificat, vineri, logoul pentru a marca 15 ani de la înființarea companiei. Noul logo este realizat sub forma unui joc interactiv, iar a doua literă „o” din cuvântulGOOGLEeste reprezentată sub forma unui tort cu două lumânări.

GOOGLEîși modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afișat pe prima paginăGOOGLE(google.ro”>www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

GOOGLE, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a lansat în ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori și venituri. Fondat în 1998, de absolvenții Universității Stanford Larry Page și Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile piețe globale.GOOGLEare sediul central în Silicon Valley și birouri în America de Nord și de Sud, Europa și Asia.

În 1998, fondatoriiGOOGLE– Larry și Sergey – au participat la festivalul Burning Man din deșertul Nevada. Pentru că au vrut să-și anunțe utilizatorii că vor fi plecați în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logouluiGOOGLE. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neașteptat de bine primită de utilizatorii Google, care au apreciat natura jucăușă a acestor modificări.

Doi ani mai târziu, în 2000, Larry și Sergei l-au numit Dennis Hwang managerul echipei DoodleGOOGLE.

De atunciGOOGLEa creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de startGOOGLEdin întreaga lume, sărbătorind personalități ca Marie Curie, Mahatma Gandhi și personaje ca Batman. Unele dintre aceste logouri sunt publicate la nivel global (pe toate paginile de start locale ale Google), iar altele sunt create special pentru o anumită țară.

Doodle-urileGOOGLEau început ca simple ilustrații, dar în timp acestea au evoluat, ca și tehnologia. Astfel, au fost prezentate publicului logouri sofisticate, precum cel dedicat aniversării primei publicări a poveștii lui Pinocchio, și doodle-uri interactive, precum cele ce omagiau opera lui Jules Verne („20.000 de leghe sub mări”) și chitara electrică Les Paul.

În 1995, Larry Page și Sergey Brin se întâlnesc la Stanford. Larry, în vârstă de 22 de ani, absolvent al Universității Michigan, este interesat de universitate, iar Sergey, în vârstă de 21 de ani, este desemnat să îi servească ca ghid. După spusele unora, prima oară când s-au întâlnit, cei doi se contraziceau în aproape toate privințele.

În 1996, Larry și Sergey, care acum sunt licențiați în informatică la Stanford, încep să colaboreze la dezvoltarea unui motor de căutare numit BackRub. BackRub va funcționa pe serverele de la Stanford timp de peste un an, până ajunge să ocupe prea multă lățime de bandă și nu mai este potrivit pentru universitate.

Un an mai târziu, în 1997, Larry și Sergey decid că motorul de căutare BackRub are nevoie de un nou nume. După o perioadă de gândire, aleg numeleGOOGLE– un joc de cuvinte pornind de la „googol”, un termen matematic pentru numărul reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Utilizarea acestui termen întruchipează misiunea lor de a organiza o cantitate aparent infinită de informații de pe web.

În august 1998, cofondatorul companiei Sun, Andy Bechtolsheim, scrie un cec în valoare de 100.000 de dolari pentru o entitate care încă nu există: o companie numităGOOGLEInc.

În luna septembrie a aceluiași an,GOOGLEîși amenajează spațiul de lucru în garajul lui Susan Wojcicki, la adresa 232 Santa Margarita, Menlo Park. Google solicită înregistrarea în California pe 4 septembrie. La scurt timp, Larry și Sergey deschid un cont bancar pentru compania nou înființată și depun cecul primit de la Andy Bechtolsheim.

Ulterior, Larry și Sergey îl cooptează pe Craig Silverstein ca primul lor angajat; acesta este un coleg de la Facultatea de Informatică Stanford.

În decembrie 1998, PC Magazine scria căGOOGLE„are un dar neobișnuit de a afișa rezultate extrem de relevante” și recunoaște Google ca fiind motorul de căutare preferat în clasamentul Top 100 Web Sites (Top 100 de site-uri web) pentru 1998.

În februarie 1999, sediul din garaj devine neîncăpător, astfel căGOOGLEse mută în casă nouă la 165 University Avenue în Palo Alto, având numai 8 angajați.

De atunci,GOOGLEa început dezvoltarea la nivel internațional, lansând din ce în se mai multe servicii și produse. În octombrie 2006,GOOGLEa anunțat achiziționarea site-ului de partajare YouTube.

În ianuarie 2011,GOOGLEa anunțat că Larry Page va deveni director executiv începând din aprilie 2011, iar Eric Schmidt – președinte executiv.

În ianuarie 2012,GOOGLEa devenit prima companie importantă de servicii de internet care a obținut certificarea ISO 14001 și OHSAS 18001 pentru toate centrele de date deținute care funcționează în SUA, pentru standarde înalte în ceea ce privește managementul mediului și siguranța forței de muncă.

Potrivit studiului BrandZ Top 100, publicat în mai 2013,GOOGLEse situează pe poziția a doua a celor mai valoroase branduri din lume (după Apple), fiind evaluat la 113,67 miliarde de dolari.

În ultima perioadă,GOOGLEinvestește tot mai mult în sectoare străine de activitatea de bază, de IT, publicitate online și servicii pe internet. Fondul de capital de risc al grupului,GOOGLEVentures, a investit deja în mai multe companii din domeniul sănătății. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicată și în dezvoltarea de ochelari computerizați și sisteme de navigație autonomă pentru automobile.

GOOGLEa deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în București, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Grecia aduce mii de egipteni pentru muncile agricole