Oprescu: Nu raționalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raționalizează nimeni nimic

Oprescu: Nu raționalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raționalizează nimeni nimic
Publicat: 11/10/2013, 15:28

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că municipalitatea nu va raționaliza „niciun fel de căldură sau apă”, sesizările cetățenilor privind probleme la rețeaua de distribuție a energiei termice urmând să fie soluționate de echipele RADET.

„Am citit toate aberațiile alea menționate despre cum mă apuc eu să raționalizez căldura. Nu raționalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raționalizează nimeni nimic. Toate sesizările – pentru că au fost sesizări punctuale, și nu reclamații – au fost rezolvate. Am verificat și aseară și azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate”, a spus Sorin Oprescu, care a subliniat că disfuncționalități, cel mai probabil, vor mai apărea, însă acestea vor fi rezolvate de echipele de intervenție ale Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

Viceprimarul Capitalei Eugen Nicolaescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că au existat, în ultimele zile, probleme legate de scăderea temperaturii apei calde în București, însă acestea au fost rezolvate.

„Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare și în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureștenii au apă caldă și căldură la parametrii normali”, a spus Nicolaescu.

Reprezentanții Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) au declarat anterior, tot pentru MEDIAFAX, că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitală se face în regim continuu, însă temperatura acesteia este redusă temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea căldurii în apartamente.

Motivul acestei măsuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul că furnizorul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) dă agent termic, în această perioadă, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variații de plus/minus cinci grade Celsius, în condițiile în care, „pentru asigurarea încălzirii și apei calde de consum în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să furnizeze catre RADET agent termic la o temperatură de aproximativ 80 de grade Celsius”.

Astfel, au mai arătat cei de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, „pentru a putea îmbunătăți parametrii de debit și temperatură pe timp de noapte”.

Reprezentanții RADET au mai precizat că dificultățile în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde și a căldurii sunt create de variațiile atmosferice din perioada actuală, „prin variația de temperatură zi-noapte” respectiv trecerea de la trei grade Celsius noaptea, la temperaturi de 14-15 grade Celsius în timpul zilei.

În 1 octombrie, RADET București a anunțat că va începe probele la cald în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopți consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Asociațiilor de proprietari care nu doresc să beneficieze de energie termică pentru încălzire că au posibilitatea să-și regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu, închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor, a mai precizat atunci RADET.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 și 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?