„Dorel” din Constanța a lăsat jumătate de oraș fără apă, după ce a tăiat conducta magistrală. Reparația este estimată la 800.000 de lei

Dorel din Constanța a lăsat jumătate de oraș fără apă, după ce a tăiat conducta magistrală. Reparația este estimată la 800.000 de lei
Publicat: 23/10/2013, 13:57
Actualizat: 29/07/2014, 17:25

UPDATE Reprezentanții Regiei Județene de Apă Constanța spun că avaria care a lăsat fără apă potabilă jumătate din orașul Constanța va fi remediată, cel mai probabil, în cursul nopții de miercuri spre joi, valoarea lucrărilor fiind estimată la aproximativ 800.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Aproape jumătate din locuitorii orașului Constanța au rămas fără apă potabilă la robinete după ce muncitorii unei firme care lucrează la construcția unei benzinării au avariat cu un excavator conducta magistrală de alimentare cu apă a zonei de sud a Constanței.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța, avaria s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC, unde firma Tiragram a început construcția unei benzinării.

Muncitorii care lucrau în zonă au avariat cu un excavator conducta magistrală, mai multe cartiere din zona de sud a orașului rămânând fără apă potabilă.

Astfel, sunt afectați locuitorii din cartierele Palas, IC Brătianu, Medeea, CET și Anda, în timp ce locuitorii cartierelor Km 4 -5, Km 5 și Viile Noi vor avea apă cu presiune scăzute.

„Având în vedere complexitatea lucrărilor care trebuiesc efectuate, nu se poate preciza cu exactitate perioada necesară finalizării acestora. Îi asigurăm însă pe toți abonații din zonele afectate de lipsa apei că echipele de intervenție ale regiei vor face tot ce este omenește posibil pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp posibil”, afirmă purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Reprezentanții RAJA Constanța spun că incidentul nu s-ar fi produs dacă firma de construcții ar fi ținut cont și s-ar fi conformat cerințelor regiei de apă. Astfel, în luna iunie a acestui an societatea a cerut un aviz de principiu de la regie și i s-a adus atunci la cunoștință faptul că în zonă se află magistrala de alimentare, iar pentru obținerea avizului necesar începerii lucrărilor este nevoie de realizarea unui proiect și de execuția lucrărilor de protecție a conductei.

„Mai mult, firma avea obligația ca după realizarea acestor lucrări să vină cu proiectul viitoarei contrucții – stația Peco, refăcut în conformitate cu cerințele RAJA pentru a obține avizul pentru construire”, spune purtătorul de cuvânt al RAJA.

Potrivit acesteia, fără să țină cont de cerințele RAJA, Tiragram a demarat lucrările la începutul acestei luni, iar în 2 octombrie o echipă a regiei de apă formată din juriști și reprezentanți ai Departamentului tehnic s-a deplasat la fața locului și a încheiat o notă de constatare semnată și de către reprezentanți ai firmei Tiragram, dar și de constructor, prin care aceștia își luau angajamentul că vor stopa lucrările, vor asigura realizarea protecției pentru magistrală și vor depune toate actele pentru obținerea avizului necesar pentru a intra în legalitate.

O săptămână mai târziu, în 8 octombrie, pentru că firma a continuat lucrările și nu a respectat nota de constatare, RAJA a trimis către Tiragram o notificare prin executor judecătoresc, de stopare a lucrărilor. În plus, în 9 octombrie a fost transmisă și către Inspectoratul în Construcții o notificare prin care regia de apă solicita să fie luate măsurile pentru întreruperea lucrărilor.

Cătălin Legănel, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Mare surprize la Chefi la cuțite. Puțini se mai așteptau la așa ceva
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul